Aarhus-biskop skal være præst for Kongehuset: - Det er overvældende

Biskop Henrik Wigh-Poulsen afløser forhenværende biskop Erik Norman Svendsen, der har varetaget hvervet som kongelig konfessionarius i 10 år

Hendes Majestæt Dronningen har beskikket biskop over Aarhus Stift Henrik Wigh-Poulsen som kongelig konfessionarius fra den 1. april 2018.

quote Man vil selvfølgelig farve hvervet, som det menneske man er. Men det bliver dog ikke noget med, at jeg vil slå kraftspring eller noget i den dur.

Henrik Wigh-Poulsen, kommende kongelig konfessionarius 

- Det er overvældende, og jeg er meget beæret over at have fået opgaven. Jeg er stolt over at skulle være præst for kongehuset og at kunne træde ind i den fornemme række af præster, siger Biskop for Aarhus Stift og kommende kongelig konfessionarius Henrik Wigh-Poulsen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Biskop Henrik Wigh-Poulsen afløser forhenværende biskop over Københavns Stift Erik Norman Svendsen, der har varetaget hvervet som kongelig konfessionarius i 10 år. 

Se et interview med biskop Henrik Wigh-Poulsen her. 

Erik Norman Svendsen har i sin tid som konfessionarius viet såvel kronprinsparret som prins Joachim og prinsesse Marie. Han har også konfirmeret prins Joachims sønner Nikolai og Felix.

Som kongelig konfessionarius er man præst for kongehusets medlemmer. Den kongelige konfessionarius' arbejde består således i både barnedåb, bryllup og begravelse i den danske kongelige familie, ligesom han er præst ved mange af de gudstjenester, som kongefamilien deltager i. 

Sådan så det ud til Henrik Wigh-Poulsens bispevielse i Aarhus Domkirke d. 6 september 2015, som blev overværet af omkring 1.000 mennesker. Dronning Margrethe var desuden tilstede.
Sådan så det ud til Henrik Wigh-Poulsens bispevielse i Aarhus Domkirke d. 6 september 2015, som blev overværet af omkring 1.000 mennesker. Dronning Margrethe var desuden tilstede.

- Jeg synes, det er spændende at komme tæt på menigheden – det har jeg også gjort som almindelig præst. Som kongelig konfessionarius er der bare tale om en meget lille meninghed, siger Henrik Wigh-Poulsen.

Vil læse alle bøger om Kongehuset

Biskoppen fortæller, at han har tænkt sig, at sætte sit eget præg på den kommende opgave, men at han først skal sætte sig ind i opgaven.

quote Det er overvældende, og jeg er meget beæret over at have fået opgaven.

Henrik Wigh-Poulsen, kommende kongelig konfessionarius 

- Man vil selvfølgelig farve hvervet, som det menneske man er. Men det bliver dog ikke noget med, at jeg vil slå kraftspring eller noget i den dur, siger Henrik Wigh-Poulsen.

Henrik Wigh-Poulsen skal nu i gang med at forberede sig til opgaven, inden han tager fat på arbejdet som præst for kongehuset d.1 april 2018. 

- Der er meget at gå i gang med. Jeg skal have læst alle bøger om Kongehuset. Der er blevet skrevet rigtig mange gode biografier på det sidste, så dem glæder jeg mig til at læse, siger Henrik Wigh-Poulsen. 

Fakta