Aarhus-band fik kontrakt med stort selskab: Nu bryder de fri

Bandet Bogfinkevej var i stald hos Universal i mindre end et år

Det er ikke hver dag, et stort set ukendt band fra Aarhus bliver tilbudt en pladekontrakt hos Universal. Endnu sjældnere er det, at bandet selv vælger at sige 'tak, men nej tak' mindre end et år senere.

Det er ikke desto mindre, hvad raptrioen Bogfinkevej netop har gjort.

I oktober 2016 underskrev bandet en kontrakt med Universal, efter at selskabet havde hørt deres nummer 'Smilets By' - nu har Bogfinkevej brudt med selskabet.

quote Det var et kæmpe skulderklap, at vi blev kontaktet af Universal. Det var en blåstempling af vores potentiale og vores evner.

Søren Karim Bech, Bogfinkevej

Men hvorfor sige nej til at få finansieret produktionen af sin musik? Hvorfor takke nej til kreativ sparring og øget chance for at sin musik ud til et stort publikum?

- Det gjorde vi, fordi et stort label arbejder på en anden måde, end vi er gearet til. Vi havde to forskellige visioner omkring processen og det kunstneriske udtryk, og vi passer nok bedre med at tingene går lidt langsommere nogle gange, siger Søren Karim Bech fra Bogfinkevej.

- Vi fik ikke nok opmærksomhed

Under Universal udgav Bogfinkevej i foråret albummet 'Helt Stil', hvorfra nummeret 'Iben Hjejle' var fast indslag, da bandet i sommer turnerede med TV-2.

For en lille måneds tid siden udgav bandet også singlen 'Solen Skinner Altid På Den Anden Side Af Skyerne', hvor den danske musiker Wafande også synger med.

VIDEO: Bogfinkevej holder release-party for albummet 'Helt Stil' under Universal.

Det inkarnerede Aarhus-band, bestående af Søren Karim Bech, Laurits Gad (Lau) og Mads Horsdal, synes dog, det kan være problematisk at leve i Smilets By, når resten af den danske musikbranche er fokuseret omkring København.

quote Der var nok også nogle artister, der var bedre til at hive pengene hjem, end vi var.

Søren Karim Bech, Bogfinkevej

- Vi følte ikke, at vi helt fik den opmærksomhed på det kunstneriske plan, som vi gerne ville have. Vi har samtidig fuld forståelse for, at vi ikke var topprioritet, for Universal er et kæmpe stort selskab. Der var nok også nogle artister, der var bedre til at hive pengene hjem, end vi var, siger Søren Karim Bech til TV2 ØSTJYLLAND.

Han understreger, at det er uden bitterhed, at Bogfinkevej siger farvel til Universal. 

- Det var et kæmpe skulderklap, at vi blev kontaktet af Universal. Det var en blåstempling af vores potentiale og vores evner. De har også åbnet nogle døre for os, siger han.

Kan godt uden et pladeselskab

Nu er Bogfinkevej så at sige fri som fuglen, og bandet ved i højere grad, hvad de leder efter hos et pladeselskab.

- Vi leder efter et mindre pladeselskab, der måske har mere tid til at gå i dybden med vores kunstneriske udtryk. Selskabet skal forstå vores DNA. Det, der er særegent ved os. Det skal de forstå på et fundamentalt plan og så arbejde ud fra det, siger Søren Karim Bech.

Det er dog ikke jordens undergang, hvis det ikke lykkes gutterne fra Aarhus-bandet at få en ny pladekontrakt.

- Nu om dage kan man komme et langt stykke af vejen selv. Vi gør det, fordi vi synes, det er fedt, og vi føler stadigvæk, at vi kan drive det et stykke uden et pladeselskab, lyder det fra Søren Karim Bech.

Her kan du se TV2 ØSTJYLLANDS web-dokumentar om Bogfinkevej

Eva Damholdt

Evas bolig skal sælges: - Det kommer til at ødelægge mit liv

fitness udenførs

Fitness rykker uden for: Kom til dans og styrketræning i alt slags vejr

Endelave Kaninoen

Gratis færger tiltrak tusindvis af ø-turister: Borgmestre takker nej til endnu en omgang

Simone Nowack Pedersen (til venstre) og Nikiline Gade (i midten) fik begge stjålet deres identitet af gutten til højre

Hvem stjal Nikiline og Simones identitet?

auh

Regeringen genindfører rettigheder: - Der er rum til at åbne

Bianca Skouboe 1 (1)

Bianca undrer sig: - Jeg har bevist, jeg kan arbejde uden at smitte