Aarhus Arrest pakket til bristepunktet med bande-medlemmer

De mange varetægtsfængslinger i forbindelse med bandekonflikten i Aarhus V giver store udfordringer med at finde pladser til bandemedlemmerne

Foto: Scanpix

Der er pres på de østjyske arresthuse i øjeblikket, og det betyder, at fængslede bandemedlemmer fra Østjylland sidder i varetægt rundt om i hele landet.

Det skriver DR Østjylland.

Læs også Politiker: Østjysk politi skal væk fra grænsen - og i stedet bekæmpe bander

De seneste måneder har der været masser af varetægtsfængslinger i forbindelse med bandekonflikten i det vestlige Aarhus. Det giver politiet og Kriminalforsorgen store udfordringer med at finde pladser til bandemedlemmerne.

- Vi er jo helt pakket til bristepunktet. Jeg har ikke set tidligere, at der har været så stort behov for arresthus-pladser, fortæller tillidsrepræsentant i Aarhus Arrest, Jens Vigh, til DR Østjylland.

Det er ikke kun trængsel i arresthusene, der giver udfordringer. 

Et større puslespil 

Det er nemlig et større puslespil at få placeret bandemedlemmer de rigtige steder. Hvis to bandemedlemmer fra konkurrerende grupperinger kommer på gårdtur sammen eller ender som cellekammerater, kan der hurtigt opstå ballade, fortæller Jens Vigh. 

03:50

VIDEO: Den højspændte bandekonflikt i det vestlige Aarhus er resultatet af Loyal to Familias strategi om at vinde nyt land, siger politichef.

Luk video

- Hvis vi er uheldige, kan vi ende i nogen voldsomme slagsmål. De sparer jo ikke på noget som helst, siger han.

Og det er både farligt for de indsatte og de ansatte. Derfor lægger Kriminalforsorgen mange kræfter i at finde pladser andre steder end Aarhus Arrest, fortæller sikkerhedschef i Kriminalforsorgen Lars Richardy.

- Nyborg og andre steder i Område Syd og Fyn gør et rigtigt godt stykke arbejde for at hjælpe os. Og Sjælland har også budt ind, siger han til DR Østjylland.

Læs også Politiet har konfiskeret adskillige våben fra bander i Aarhus V

Derfor er der lige nu ingen risiko for, at Kriminalforsorgen ikke har nogen steder at gøre af bandemedlemmerne, forsikrer Lars Richardy.