Aarhus-arkitekter vinder prestige-opgave

AART Architects’ bud på at tegne vikingetidsmuseet i Oslo har vundet foran hundredevis af andre bud.

AART Architects fra Aarhus har vundet det prestigefulde projekt. Det er således arkitektfirmaets bud om at tegne det nye vikingetidsmuseum i Oslo, der har vundet foran en masse andre prestigefyldte tegnestuer. Museet er en af de mest besøgte museer i Norge. Kontrakten med norske Statsbygg blev underskrevet i fredags. Det skriver arkitektfirmaet i en pressemeddelelse.

- Med det nye vikingetidsmuseum skal vi bidrage til at løfte forskning i og formidling af Norges enestående kulturarv. Det er et kulturbyggeri i international særklasse, og vi ser frem til et tæt og engageret samarbejde med Statsbygg og vores øvrige samarbejdspartnere, fortæller Anders Tyrrestrup, partner i AART architects, der som underrådgivere har landskabsarkitekt SLA og kulturminderådgiver Jens Treider. 

Der var en stor kamp om at få lov til at tegne det norske vikingetidsmuseum. Hele 111 forslag fra arkitektfirmaer rundt om i verden var landet på nordmændenes bord. Men det var AART architects bud, der blandt andet består af en cirkulær tilbygning til museets oprindelige bygning.

 

- Sammen med Vikingeskibshusets korsform skaber cirkelslaget et overraskende enkelt og effektivt svar på opgaven. Ikke alene i forhold til en sikker bevaring og dynamisk formidling af den unikke vikingetidssamling, men også i forhold til museets identitet. Cirklen, der går igen i vikingernes symbolverden, kobles med korset, og der opstår en ny helhed og ikonisk signatur for museet, fortæller Anders Tyrrestrup.

 

 

AART architects har også tegnet kulturhuset Kulturværftet i Helsingør og Vandkanten i Stavanger, der er blevet kåret som et af verdens bedste boligbyggerier.