Aarhus-arkitekter skal designe bydel

Schmidt Hammer Lassen Architects vinder international konkurrence

Arkitektvirksomheden Schmidt Hammer Lassen Architects fra Aarhus har netop vundet international konkurrence om at designe en hel bydel i den centrale del af Norges hovedstad, Oslo.

Skøyen-området, som bydelen hedder, har et 87.000 kvadratmeter stort areal, og forslaget bygger på et samspil mellem eksisterende bebyggelse, udbygninger og nyt bebyggelse, og ikke mindst med fokus på de mellemliggende udendørsarealer.

- Vi har foreslået en ramme, der bygger på en grundlæggende idé om rummet mellem bygningerne. Ved at skabe et stærkt og forskelligartet hierarki bestående af gader, stræder, torve og pladser, ser vi en fremtidig bymidte, der vil blive en katalysator for byudviklingen i Skøyen, siger firmaets senior partner Kristian Lars Ahlmark i en pressemeddelelse.

Arkitektfirma nomineret til fornem pris

Bydelen får en hovedgade og kommer til at indeholde et hotel og konferencecenter, boliger, caféer og butiksområder, kontorer og en daginstitution.

- I dette nye centrum vil de daglige brugere eller forbipasserende ikke kun føle sig trygge, men også fascinerede af omgivelserne. Ved at bruge de allerede eksisterende kvaliteter i området, den centrale forbindelse til Oslo centrum, det offentlige transportmidtpunkt og tilstedeværelsen af Hoff elven som naturlige drivere, skaber vi en stærk tilstedeværelse og interaktion med omgivelserne, siger Kristian Lars Ahlmark.

Schmidt Hammer Lassen Architects har tidligere tegnet blandt andet Aros og Dokk1 i Aarhus samt Det Kongelige Bibliotek i København.

Sne Molsbjerge

Snevejr rammer dele af Danmark onsdag - her kan der falde mest

lashes

play Kirsten blev fuppet af Copenhagen Lashes: - Det er noget svineri

20210105-152010-L-1920x1280we

Den britiske coronavariant er i vækst, siger Heunicke

Oustruplund ved Kjellerup

playUnik historisk ejendom til salg til spotpris - få en højskole med

Skærmbillede 2021-01-26 kl. 10.04.08

playV-ordførers kritiserede Dubai-tur var også ferie

20201214-114918-L-1920x1280we

playDansk forskning: Lyntest er bedre end først antaget