Årets sommervejr giver østjyderne længsel mod syden

En kold juli måned giver længsel mod sydens sol. Det oplever de hos Aarhus Charter, der dog først flyver sydpå fra september.

01:35

VIDEO: Den dårlige danske sommer er gode nyheder for Aarhus Charter, der sender østjyderne sydpå fra september. Video: Mads Joakim Rimer Rasmussen - Ritzau Scanpix

Denne juli måned tegner til at blive den koldeste i 41 år. Det kan man kalde dårlig timing, når nu sommerhusene er fyldt op med danskere som aldrig før.

Og der er tilsyneladende også nogle, der får udlængsel i sidste øjeblik. Det kan de i hvert fald mærke hos Aarhus Charter.

Læs også Trafikkaos i populær turistby: Nu har lokale fået nok

- Der har været øget aktivitet på vores hjemmeside og også her i vores rejsecafé. Det tror jeg, der er flere årsager til. Blandt andet på grund af det her typiske danske sommervejr, vi oplever i øjeblikket, siger bureauchef hos Aarhus Charter, Henrik G. Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Når det så er sagt, er det stadig små tal sammenlignet med en normal sommer.

Henrik G. Jensen, bureauchef, Aarhus Charter

Selvom det allerede nu er tilladt at sende rejsehungrende østjyder ned i sydens sol, venter man hos Aarhus Charter med at gå på vingerne til september.

- Vi spurgte en del af vores gæster, om de ønskede at komme afsted på ferie i juli og august. Det var der kun 7-8 procent, der var interesseret i. Af de grunde valgte vi simpelthen at holde fast i planen, siger Henrik G. Jensen.

Selvom det allerede nu er tilladt at sende rejsehungrende østjyder ned i sydens sol, venter man hos Aarhus Charter med at gå på vingerne til september. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen - Ritzau Scanpix

Sollys frem for nordlys

Anderledes er det med rejserne nord på. Da corona lukkede de faste destinationer, åbnede bureauet nemlig op for rejser til Island og Færøerne.

På trods af muligheden for at se nordlys, er det dog sollys, der for alvor trækker. Her er det hovedsageligt rejser til Grækenland, der hitter hos østjyderne. 

Læs også Populær færge fortsætter med gratis afgange de næste måneder

- Island og Færøerne er blevet taget godt imod. Vi havde et godt salg, men det er klart, at vi også godt kunne mærke, at der blev åbnet op sydpå igen, siger Henrik G. Jensen.

- Jeg er sikker på, at hvis det danske sommervejr fortsætter, så skal vi stadig nok have god aktivitet. Når det så er sagt, er det stadig små tal sammenlignet med en normal sommer, siger Henrik G. Jensen.