80 letbaneførere søges

Bestyrelsen bag Aarhus Letbane har nu fundet sin operatør

Det bliver den verdensomspændende transportvirksomhed Keolis, der i fremtiden skal stå for driften af Aarhus Letbane.

Det løfter bestyrelsen bag letbaneprojektet i dag sløret for.

Keolis betjener i dag tog i blandt andet USA, England og Australien og har også i dag opgaver i Danmark for Midttrafik, Movia og Nordjyllands Trafikselskab.

Inden de mange letbanetog kan komme på skinner, skal Keolis nu i gang med at have tilrettelagt uddannelsen af medarbejderne.

Ifølge Aarhus Letbane skal der ansættes 80 letbaneførere fra 2016 og frem til foråret 2017, hvor togene bliver taget i brug:

- De skal uddannes i flere hold og være klar til, at letbanen kommer i drift fra maj 2017. Efterfølgende vil Keolis løbende ansætte og uddanne nye letbaneførere, siger Ole Sørensen, som er projektleder i Aarhus Letbane Drift I/S, i en pressemeddelelse.

Se: Würtz: Derfor er letbanen vigtig

Udover organisering af letbaneførerne, skal Keolis også stå for styring af trafikken, klargøring og rengøring af togene samt administrationsopgaver.

Om begrundelsen for, hvorfor det netop blev Keolis, som skal stå for driften, siger tidligere Aarhus-borgmester og nu formand for Aarhus Letbane Drift I/S Flemming Knudsen:

Keolis er en af de ledende letbaneoperatører i verden, og jeg er meget tryg ved at overlade driften af Aarhus Letbane til dem, siger han.