7.500 vil byde flygtninge velkommen

På lørdag byder tusindvis af mennesker flygtninge velkommen i Aarhus

01:16

1 af 2

Under overskriften #RefugeesWelcome - Aarhus har flere end 7.500 mennesker givet tilsagn på Facebook om, at de vil deltage i et stort arrangement, der begynder i Mølleparken.

- Tanken er, at vi skal skabe et rum, hvor man kan komme til at møde nogle flygtninge og asylansøgere ansigt til ansigt og give dem en varm velkomst, i stedet for at de bare møder politi og negative udtalelser, siger Tanja Valentin Jensen, der studerer i Aarhus og er medarrangør på begivenheden.

Projektet kører over det meste af Europa, og har som sådan ikke noget at gøre med den aktuelle situation i det sydlige Danmark. I stedet er det for at give flygtninge og asylansøgere, der allerede er her, en god oplevelse.

- Det er ikke flag og kage, de bliver mødt med, og det kunne vi godt tænke os at lave lidt om på, så de føler, at vi har lyst til at møde dem, og at vi har lyst til at engagere dem i vores samfund, siger Tanja Valentin Jensen.

Derfor er der skaffet kaffe og kage, ligesom der vil være en fodboldturnering for de mindste. Og så er der fredelig demonstration fra Vor Frue Kirke til Botanisk Have.

Især håber man, at dem det hele handler om vil deltage.

- Vi er lige nu ved at arrangere, at der skal køre nogle busser ud til asylcentre, så vi kan få dem med. Det er ligesom hele pointen ved arrangementet, at de skal komme. Det er jo en velkomstfest for dem, siger Tanja Valentin Jensen.

Se et længere interview med Tanja Valentin Jensen i videoen øverst i artiklen. Og du kan besøge arrangementets side på Facebook her.