70'er-kendisser lægger navne til nyt Aarhus-kvarter

Dirch Passer, Tommy Seebach, Trille og 10 andre 1970'er-ikoner lægger navne til det nye kvarter ved Godsbanen. Du kan være med til at bestemme navnet på den sidste plads

Dirch Passer, Helle Virkner og Dan Turrell er blandt de 13 1970'er-ikoner, som lægger navn til de nye gader og pladser ved Godsbanen. Foto: Scanpix

Området omkring Godsbanen i Aarhus skal huse den nye arkitektskole, forskellige erhvervsbygninger og private boliger, når det nybyggede kvarter står færdigt. 

Fredag blev det offentliggjort, hvad de nye veje og pladser kommer til at hedde, og der er valgt et klart tema: kulturpersonligheder, som gjorde sig gældende i 1970'erne. 

Læs også Gamle storbyer som Paris og Barcelona vælger højhusene fra. Aarhus C har planer om 17 nye

- Denne del af Aarhus har altid haft en vigtig funktion for byen, og området har i århundreder udviklet sig og fulgt med tiden. I dag er det omdrejningspunkt for nutidig kultur, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

- Mange af de mennesker, som skaber nye tiltag på Godsbanearealerne, er netop blevet påvirket af 70’ernes kulturscene. Derfor er det en stor glæde, at vi har fået lov til at opkalde navne og pladser efter disse 13 ikoner.

Fem kvinder

Aarhus er tidligere blevet kritiseret for ikke at have kvindenavne nok i byens stednavne.

I det nye kvarter er fem af 13 pladser og gader opkaldt efter kvinder: Lone Kellermann, Else Marie Pade, Trille Nielsen, Helle Virkner og Dea Trier Mørch har alle fået en vej eller en plads opkaldt efter sig. 

Læs også Fra middelalderby til mini-Manhattan: Før var der tolv højhuse, nu er der snart 50

En sidste plads på kortet mangler dog at blive navngivet og her kan du være med til at bestemme.

Ifølge Århus Stiftstidende planlægger Teknik og Miljø nemlig en konkurrence, der skal finde et navn til den sidste tomme plads på kortet.