7000 tilmeldt demonstration i Aarhus

Der bliver trængsel omkring rådhuspladsen i Aarhus, når mere end 7000 studerende demonstrerer torsdag eftermiddag

Regeringen vil skære massivt på uddannelsesbudgetterne. 8,7 milliarder kroner skal der helt præcist spares over de næste fire år - ikke overraskende er de studerende utilfredse med de udsigter.

Derfor har 7.428 personer i skrivende stund tilmeldt sig en demonstration, som kommer til at foregå torsdag eftermiddag på rådhuspladsen i Aarhus:

- Tilsammen er der 22.000 tilmeldt for København og Aarhus, men et realistisk bud på, hvor mange der dukker op i Aarhus, er nok omkring 4.-5.000. Det er jo noget, der berører alle på alle de videregående uddannelser, fortæller Bertil Moesgaard, der er næstformand i studenterrådet ved Aarhus Universitet til tv2oj.dk.

Rektor om besparelser: Vi bliver nødt til at afskedige lærere

Flere gymnasier har torsdag valgt helt at nedlægge undervisningen, og det forventes, at der til demonstrationen også dukker lærere og undervisere op. Ud over besparelsen på de 8,7 milliarder kroner skal der spares yderligere på blandt andet forskning:

- Uddannelse er nemt at skære på, fordi det ikke har nogen konsekvenser nu og her, men om 10 og 20 år kan det mærkes, når der kommer dårligere kandidater ud, siger Bertil Moesgaard.

Studenterrådsnæstformanden håber desuden, at dagens demonstration kan være med til at råbe regeringen op:

- Det har trods alt nået dagspressen, så vi har fået sat fokus på, at det her ikke er en lille ting og ikke er for sjov. Det er dybt seriøst. Og hvis man bekymrer sig om sin uddannelse, kan man ikke se til, at der bliver sparet så mange penge.

Michael Aastrup Jensen

Aastrup beklager: Jeg skulle ikke være taget til Dubai

Mistænkeligt dødsfald på Vilhelm Bergsøes Vej i Aarhus Vest.

Politiet undersøger mistænkeligt dødsfald i Aarhus Vest

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

karen_klarbaek.jpg

Krisen har ikke ramt Karen: Hun sælger masser af garn

Rikke Christensen

playMor frygter for søns trivsel efter skolebesparelser

Bare Vin

play SoMe-shopping hjælper trængte virksomheder: Vin-banko og fremvisning af tøj hitter