Syvårig pige tilbudt bamser af fremmed mand på legeplads

Søndag formiddag fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en far, hvis syvårige datter var blevet kontaktet af en fremmed mand, der havde tilbudt hende bamser på en legeplads i Aarhus V.

Ved en legeplads på Nattergalevej i Aarhus V var en syvårig pige søndag blevet kontaktet af en fremmed mand, der havde tilbudt hende bamser. Genrefoto.

På en legeplads ved Nattergalevej i Aarhus V blev en syvårig pige søndag formiddag kontaktet af en fremmed mand. Manden råbte til hende fra sin gule personbil og spurgte hende, om hun ville have nogle bamser.

Ifølge faren havde pigen afvist manden, der ikke havde taget fat i hende eller virket truende over for pigen. Han havde blot talt til hende, og hun virkede ikke utryg, da hun kom hjem.

Læs også Politi og retsmedicinere talstærkt til stede: Undersøger mistænkeligt dødsfald

- Faren ringede til os og fortalte, at hans syvårige datter havde fortalt ham, at hun havde været nede på legepladsen, hvor hun, mens hun var i gang med at lege, var blevet tilbudt bamser af en mand, der sad inde i sin bil, fortæller kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi Janni Lundager.

- Ifølge faren havde pigen sagt nej, hvorefter hun kørte hjem på sit løbehjul og fortalte det til sin far, lyder det fra kommunikationsrådgiveren.

Vi har talt med manden, der har været involveret i lignende episoder. Han fortalte os, at han ikke mente noget ondt med det.

Janni Lundager, kommunikationsrådgiver, Østjyllands Politi

Pigen beskrev manden som en ældre mand med hvidt hår og hvidt skæg. Han kørte angiveligt i en lille gul personbil.

Politiet kørte efterfølgende rundt i området i forsøget på at finde bilen eller manden for at få en snak med ham om, hvad hans hensigt havde været. Det lykkedes dog ikke at finde frem til ham.

Minder om to andre episoder

Beskrivelsen af hændelsen og af manden minder om to episoder, som politiet tidligere har undersøgt.

Torsdag 28. maj modtog Østjyllands Politi en anmeldelse fra en mor, hvis datter sammen med en veninde var blevet kontaktet af en mand, som havde gjort dem utrygge.

Læs også Stor aktion mod ulovlige knallerter

Moren fortalte, at hendes datter på otte år og veninden havde været på vej hjem fra skole, da de blev kontaktet af en mand på Bispehavevej i Hasle mod bagsiden af City-kirken. Manden var kørt op på siden af pigerne, steget ud af en bil og sagt noget, der lød som ”kom”. Pigerne var blevet forskrækkede og var hurtigt kørt hjem.

Han gør ikke noget ulovligt ved at tilbyde et barn en bamse. Det er først, hvis han tager fat i barnet eller lokker barnet med ind i sin bil, at det bliver strafbart.

Janni Lundager, kommunikationsrådgiver, Østjyllands Politi

Senere torsdag fik politiet endnu en anmeldelse med en mand, der svarede til beskrivelsen.

En kvinde havde stået i haven på Vibyvej i Åbyhøj, mens hendes børn legede ude ved vejen. Kvindens børn kom kort efter og fortalte, at en mand havde sagt ”kom” til dem, og kvinden gik derfor ud til vejen. Her åbnede manden ved bilen døren til bagsædet og viste en masse enhjørningebamser og sagde noget om bamser.

- Vi har talt med manden, der har været involveret i lignende episoder. Han fortalte os, at han ikke mente noget ondt med det, og at han havde nogle bamser i sin bil, som hans egne børn var blevet for store til at lege med, fortæller kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi, Janni Lundager og fortsætter:

Læs også Hospitalsledelse hængt ud i nazi-video: - Det er dårlig stil og dårlig smag

- Han gør ikke noget ulovligt ved at tilbyde et barn en bamse. Det er først, hvis han tager fat i barnet eller lokker barnet med ind i sin bil, at det bliver strafbart. Han fik at vide, at det gjorde nogle børn bange, og det beklagede han og forklarede, at det ikke var hensigten.

Østjyllands Politi vil nu forsøge at afklare, om der kan have været tale om den samme mand, som politiet var i kontakt med i forbindelse med de tidligere episoder.