67-årige Sussie savner sin boksetræning: - Min ryg har det ikke særlig godt

For Sussie Pedersen har det større konsekvenser end for de fleste, når hun ikke kan få trænet under corona. Træningen hjælper hende nemlig med at holde sine smerter nede efter en rygoperation.

01:45

Lige nu ser det ud til, at boksecentret i Viby først kan åbne til august.

- Jeg slår sådan nogle slag her. Av. Giv mig lige nogle handsker, lyder det fra 67-årige Sussie Pedersen, da hun slår på boksesækken i hendes lokale klub i Viby. 

Hun har ikke handsker på, for centret er lukket, og vi har kun fået lov til at komme med hende ind for en kort fornøjelse. 

Ejeren af centret, Brian Mathiasen, skal nemlig holde coronalukket til august. Og det er noget, der ærgrer Sussie Pedersen meget.

Læs også Marianne skulle kæmpe mod verdens bedste crossfittere – nu er flere års træning tabt

- Jeg er opereret i ryggen og har derfor en plade og fire skruer i hver side, og det gør meget, når jeg træner, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND. 

Boksningen hjælper hende nemlig med at holde de smerter væk, som hun har som følge af operationen. 

- Min ryg har det ikke særlig godt, når den ikke kan komme ned og træne tre gange om ugen, siger hun. 

Sussie Pedersen savner at komme i sit boksecenter i Viby. 

Men grundet coronavirussen har genåbningen af boksecentret desværre lange udsigter. Og det skader ikke kun ejerens økonomi men har langt mere vidtrækkende konsekvenser. 

- Det handler ikke kun om, at jeg får min klub op og køre igen, og at jeg får medlemmer herud. Det drejer sig om, at mange af vores medlemmer døjer under deres helbred på grund af, at de ikke får trænet, siger Brian Mathiasen, ejer af BM boxing & Fitness, til TV2 ØSTJYLLAND, og fortsætter: 

- Dem som har fysiske skavanker, de når at blive mere ødelagte på de 4,5 måneder, hvor centeret er lukket, end hvis de skal ligge 14 dage i sengen med corona. 

Jeg har 22 sække, som man kan slå på. Der plejer at være to personer til at slå på én. Det vil sige, at vi er 44, når vi er fulde hold, men vi kan sagtens nøjes med bare at være en på hver sæk.

Brian Mathiasen, BM boxing & Fitness, Viby

Og han mener også godt, at de kan åbne på en forsvarlig måde allerede nu. 

- Jeg har 22 sække, som man kan slå på. Der plejer at være to personer til at slå på én. Det vil sige, at vi er 44, når vi er fulde hold, men vi kan sagtens nøjes med bare at være en på hver sæk, påpeger Brian Mathiasen. 

Indtil videre ser det dog ud til, at Sussie Pedersen og de andre medlemmer i klubben må vente lidt endnu, selvom der ingen tvivl er om, at Sussie Pedersen står klar lige så snart, centret kan slå dørene op igen. 

- Jeg vil være den første til at være her. Det vil jeg, lyder det fra hende, inden hun igen må forlade centret.