60-årig fængslet for at true drenge med kniv ved åen

En 60-årig mand er varetægtsfængslet på psykiatrisk afdeling for at have truet flere drenge med en kniv torsdag aften i Aarhus

Den formodede gerningsmand truede folk ved Cross Café. Foto: Google Street View

Torsdag aften ved 20-tiden blev Østjyllands Politi kaldt ud til en person, der truede flere personer med en kniv nær Cross Café på Åboulevarden ved åen i Aarhus. Nu er en 60-årig mand blevet fængslet for forbrydelsen.

- Den 60-årige blev dømt til varetægtsfængsling i fire uger på en psykiatrisk afdeling. Han nægtede sig skyldig og tog forbehold for at kære fængslingen, skriver Østjyllands Politi på Twitter.

Læs også Politijagt i Randers: Mand anholdt for at true kunder med kniv

Da en patrulje kom frem til stedet torsdag aften, pegede flere vidner betjentene i retning af den formodede gerningsmand.

- Da vi så kom tæt på, smed han kniven fra sig. Der var tale om en hobbykniv. Den 60-årige blev derfor anholdt kl. 20.18 og kørt til afhøring på stationen, oplyser politiet.

En medarbejder på Cross Café kunne sætte politiet ind i, hvad der var foregået.

Læs også 25-årig bar skudsikker vest og truede 15-årig med kniv

Den 60-årige var kommet ind på caféen viftende med en kniv rettet mod nogle unge drenge, som sad og spiste, forklarer medarbejderen, som fik drengene op på førstesalen.

Manden blev bedt om at gå, men det reagerede han voldsomt på. Ifølge medarbejderens forklaring fik det den 60-årige til at gå frem mod ham og true med at skære ham med kniven. Derefter forlod manden caféen til fods.

Kort efter blev han så altså anholdt.