53-årig mand overlever mirakuløst voldsom brand i lejlighed

Mand fra Aarhus overlever voldsom lejlighedsbrand

Brandvæsenet måtte bruge en kran for at slukke brand i Kalmargade.

- Hans hænder var helt forbrændte, og det var hans ansigt også. Der kom røg fra hans krop. Ham, der fik ham ud, sagde, at han havde ild i håret, da de kom ind i lejligheden.

Sådan lød det fra Sarah Cecilie Bendix Thostrup, da hun den 21. maj fik en masse beboere ud af en brændende bygning på Kalmargade i Aarhus.

Læs også Sarah fik alle beboere uskadte ud af brændende bygning - undtagen én

Manden, hun omtaler, er en 53-årig mand, der ved et uheld kom til at forårsage branden på grund af et uheld i sit køkken.

Den 53-årige mand blev reddet ud af sin lejlighed af to andre mænd, hvorefter han blev fløjet til brandsårsafdelingen på Odense Universitetshospital.

Sarah Cecilie Bendix Thostrup råbte og skreg og bankede på døre, da der var ild i lejligheden på Kalmargade.

Svævede mellem liv og død

Kort herefter blev han dog overført til Rigshospitalet. 

- Vi har fået at vide, at han er overført til Riget og ligger på intensiv på grund af omfanget af de skader, han har, sagde vagtchef Bo Christensen hos Østjyllands Politi dengang til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Næstekærlighed på Storebælt: Delt 11.000 gange på Facebook

Mandens svævede efter branden mellem liv og død, og han lå flere dage i kunstigt koma på Rigshospitalet.

På trods af de omfattende skader som følge af branden, er den 53-årige nu i stabil tilstand, oplyser kommunikationsrådgiver Jeanette Løv Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND.

Frituregryde skyld i brand

Familiemedlemmer oplyste efter branden, at uheldet i mandens køkken skyldtes, at den 53-årige havde forsøgt at slukke en frituregryde ved at pøse vand på den. 

Det kunne Østjyllands Politi ikke bekræfte på daværende tidspunkt, men en teknisk undersøgelse af brandstedet bekræfter nu, at det er tilfældet.

Den 53-årige mand er fortsat indlagt på Rigshospitalet, men han skal altså være uden for livsfare.

Læs også Den store veganer-krise: Sten elsker bacon