41-årig mand udvist for bestandigt efter overgreb mod datter

Manden blev fundet skyldig i at have udsat sin nu 15-årige datter for andre seksuelle overgreb end samleje gennem en årrække fra 2007 og 2012

En 41-årig mand blev ved Retten i Aarhus i fredags idømt tre års fængsel og udvisning for bestandigt af Danmark for seksuelle overgreb og vold mod sin datter begået over flere år.

Manden har adresse i Viby, men han er zambiansk statsborger.

quote Jeg er tilfreds med, at retten lagde vægt på datterens forklaring, og at dommeren gav anklagemyndigheden medhold i, at volden havde karakter af mishandling.

Katrine Klausen, anklager

Manden blev fundet skyldig i at have udsat sin nu 15-årige datter for andre seksuelle overgreb end samleje gennem en årrække fra 2007 og 2012 samt i ét tilfælde at have forsøgt at opnå samleje med hende.

Derudover blev han fundet skyldig i at have udsat sin datter for kontinuerlig vold ved at slå hende med knyttet og flad hånd på krop og i ansigt. Volden var så alvorlig og hyppig, at retten betragtede det som mishandling.

- Med en dom tre års fængsel og udvisning for bestandigt har retten klart tilkendegivet, at der er tale om meget alvorlige forbrydelser. Jeg er tilfreds med, at retten lagde vægt på datterens forklaring, og at dommeren gav anklagemyndigheden medhold i, at volden havde karakter af mishandling, siger Katrine Klausen.

Den 41-årige nægtede sig skyldig og ankede afgørelsen til frifindelse.