Mand blev skudt af politiet - sigtes for drabsforsøg

Østjyllands Politi har natten til lørdag anholdt endnu en mand i forbindelse med episoden fredag, hvor en 52-årig mand dukkede op til en demonstration i Digterparken i Aarhus bevæbnet med kniv.

En 40-årig mand er nu også anholdt i forbindelse med en episode fredag eftermiddag, hvor politiet skød og sårede en 52-årig mand i forbindelse med en demonstration. Det oplyser Østjyllands Politi lørdag formiddag. 

Der er tale om en 40-årig mand fra lokalområdet.  

De to mænd sigtes nu for henholdvist forsøg på manddrab og medvirken til forsøg på manddrab.

- Vores efterforskning ledte os sidst på aftenen på sporet af den 40-årige, som vi mistænker for at have spillet en rolle i forbindelse med episoden fredag. Af hensyn til den igangværende efterforskning ønsker vi lige nu ikke at oplyse yderligere, men der er tale om en alvorlig sag.

- Vi er fortsat på et tidligt tidspunkt i vores efterforskning, hvilket betyder, at vi endnu ikke har det fulde billede af sagen, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard i en pressemeddelelse.

VIDEO: I forbindelse med en Rasmus Paludan-demonstration i Aarhus trak politiet våben og skød en mand i benet. Efterfølgende var der uroligheder med sten - og fyrværkerikast mod politiet. Se interview med chefpolitinspektør Klaus Arboe Rasmussen her.

Fremstilles i grundlovsforhør

Både den 40-årige og den 52-årige bliver fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus lørdag kl. 14.00.

Da anklagemyndigheden anmoder om dobbeltlukkede døre ved grundlovsforhøret, kan Østjyllands Politi ikke oplyse detaljer i sagen udover, at de er sigtet for henholdsvist forsøg på manddrab og medvirken til forsøg på manddrab.

Den 52-årige blev skudt i benet af politiet, da han fredag bevæbnet med en kniv gik om bag afspærringen til en demonstration i Digterparken i Aarhus og ikke reagerede på politiets anråb og varselsskud.

Han blev indlagt på hospitalet, men det vurderes, at han nu er i stand til at møde i retten. 

Uroligheder i Gellerup i nat

Natten til lørdag har været præget af flere uroligheder i og omkring Gellerupparken i det vestlige Aarhus i forlængelse af episoden fredag eftermiddag.

- Lige før midnat får vi en anmeldelse om en bilbrand på Gudrunsvej 88,  og kort før det er der blevet kastet sten mod en patruljevogn, hvor forruden blandt andet bliver knust. Derudover er der fra midnat og frem til klokken halv tre blevet antændt tre containere, fortæller fungerende politiinspektør hos Østjyllands Politi, Gert Bisgaard, til TV2 ØSTJYLLAND.

Natten til lørdag har der igen været uroligheder i Gellerup, hvor der blandt andet kort før midnat blev sat ild til en bil. 
Natten til lørdag har der igen været uroligheder i Gellerup, hvor der blandt andet kort før midnat blev sat ild til en bil.  Foto: Øxenholt Foto

De to betjente i patruljevognen har været et smut på skadestuen, men heldigvis er der ikke kommet nogen til skade i forbindelse med urolighederne i nattens løb. 

- Der er fredeligt og roligt derude nu. Vi har massivt tilstede hele natten og kommer også til at være det resten af weekenden for at forbygge og være tryghedsskabende, siger Gert Bisgaard. 

Hvem der står bag stenkastene og de påsatte brande er dog endnu ikke kendt af politiet. 

- Vi har ikke anholdt nogen i forbindelse med hverken brandene eller stenkastene, siger Gert Bisgaard.

Der blev påsat tre containerbrande i Gellerup i nat. Både Østjyllands Brandvæsen og Østjyllands Politi var tilstede. 
Der blev påsat tre containerbrande i Gellerup i nat. Både Østjyllands Brandvæsen og Østjyllands Politi var tilstede.  Foto: Øxenholt Foto

Politiklagemyndigheden undersøger skudsag

Den Uafhængige Politiklagemyndighed oplyser på sin hjemmeside, at Østjyllands Politi har underettet myndigheden om episoden fredag eftermiddag. 

Dette er fast procedure, når politiet er involveret i episoder, hvor personer kommer til skade. 

Politiklagemyndigheden skriver, at de straks har iværksat en undersøgelse af episoden og at man udarbejder en redegørelse om sagen til Statsadvokaten i Viborg.

FAKTA: Hvornår må politiet bruge skydevåben?

 

Lilleøre

God nyhed til pendlere: Ny færge sejler igen tirsdag

Design uden navn

Stigende smitte lige før turistsæsonen: Kommune ansøger om flere tests

Britta Andersen Gammel Estrup

play Høj incidens truer i Norddjurs: - Jeg er bare meganervøs

Yvonne Brix (1)

Yvonne kører ud for at hjælpe – meldes for at parkere ulovligt

COVID-19 LIVE:
20210506-205934-L-1920x1280we

liveblog Kørekortsmodel for coronapas mangler i aftale, lyder det fra Dansk Erhverv

20200317-130926-L-1920x1282we

Nyt SSI-notat: Hjemmearbejde skal fortsætte til efter sommer

Dagens mest læste