33-årig truede Grimhøj-imam

I en e-mail sendt til PET truede en 33-årig blandt andet med at "fjerne" imam fra Grimhøjmoskeen

En 33-årig it-konsulent fra Sjælland havde i september sidste år fået nok af Islamisk Stats (IS) fremfærd i Mellemøsten og islamistiske strømninger i det danske samfund.

Det fik ham i forbindelse med et besøg hos en kunde i Nykøbing Sjælland til at oprette en e-mail-konto og afsende en besked til Politiets Efterretningstjeneste (PET) med trusler rettet mod blandt andre en imam fra den omstridte Grimhøjmoské i Brabrand i Aarhus

- Den imam, der har udtalt sig om IS ude i Grimhøj-moskeen: Fjern ham inden søndag den 7/9 2014, ellers fjerner vi ham. Alle salafister og jihadister, der støtter IS, vil fra i dag være lovløse, skrev it-konsulenten blandt andet.

Han skrev desuden om en "åben jagtsæson" på jihadister og om en såkaldt "Operation Affaldskværn", der inden længe ville blive iværksat.

- I skal vælge side nu, og I skal vælge rigtigt. Hvis I sammenslutter jer med de fremmedfjendske racistiske salafister, kommer I til at få samme behandling, som de modtager, lød det desuden truende mod PET.

Se: Dømt for trusler mod Grimhøj-Imam

Torsdag formiddag sidder den 33-årige it-konsulent på anklagebænken i Retten på Frederiksberg. Han er tiltalt for offentligt at have tilskyndet til en forbrydelse og for trusler på livet. Anklagemyndigheden kræver tre måneders ubetinget fængsel.

Manden, der har et glatbarberet hoved og er iført en farvestrålende, stribet trøje, er efter eget udsagn meget overrasket over, at han ifølge politiet har begået noget strafbart.

- Det vildeste, jeg troede, jeg ville få ud af den mail, var at få et svar tilbage. Det var ikke min hensigt at true nogen, siger han i retten.

Specialanklager Jakob Buch-Jepsen mener imidlertid ikke, at der er tale om en uskyldig mand.

- Der foreligger flere skærpende omstændigheder i sagen. Han har gjort en del tiltag for at forsøge at skjule sig, og politiet har sat et enormt apparat i bevægelse, af frygt for at der ville være fare for selvtægt.

Der ventes afsagt dom senere torsdag.

Lys over Svostrup Web Still

play Se video: Svostrup Kro lyser op for at mindes oversvømmelser

050321 Hjarnø Havbrug 1930 VTR Still

Retssag mod havbrug følges tæt: - De skal ha' lov at rydde op

hest2

Dyr på Molslaboratoriet undersøgt af politiet

byretten Randers Retten i Randers domstol pædofilisag

Retten i Randers uddeler bøde på 19 millioner kroner

AGF-Sønderjyske

Østergaard: Stadion-forsøg skal afsløre kviktestens pålidelighed

image5

En person fundet død i villakvarter i Silkeborg