3.000 gæster på pisterne

Aarhus Snow Park er for alvor blevet indviet

Aarhus blev i sidste uge ramt af en meget lokal snebyge.

Her rykkede Aarhus Snow Park ind med snekanoner for at forvandle området mellem Musikhuset Aarhus og kunstmuseet ARoS til et snedækket landskab med pister.

Siden åbningsdagen i fredags har mange gæster været forbi for at lufte ski og snowboard. Ifølge Atle Stehouwer, som er en af arrangørerne, har der været omkring 3.000 besøgende, hvoraf de fleste var unge og børnefamilier:

- Vi har været fem dage bagud med sne, så bakken var ikke hundrede procent færdig. Så det har været for de lidt mere øvede, siger Atle Stehouwer til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det er første gang nogensinde, at Aarhus Snow Park holder åben, og det har givet mange uforudsete udfordringer for arrangørerne.

En af dem er, at nogle gæster vælger at benytte sig af pisterne uden for den normale åbningstid. Det har nu fået arrangørerne til at hyre hundevagter:

- Der er nok nogen, der tænkt, at de lige ville toppe en bytur med en kælketur. Det er vi nødt til at tage højde for - både for folks egen sikkerheds skyld og for, at de ikke skader noget af udstyret, siger Atle Stehouwer.

Man kan besøge Aarhus Snow Park alle hverdage fra klokken 10.00 til 15.00 og igen fra klokken 16.00 til 22.00 samt til klokken 23 fredag og lørdag. Parken holder åben frem til den 1. januar 2015.