300 nye kollegie-værelser på vej til østjyske studerende

PFA Pension er på udkig efter den helt rigtige grund til 300 nye kollegieværelser i Aarhus. Kollegiet har fokus på fællesskab, samvær og bæredygtighed

Kommende studerende i Aarhus vil få lidt lettere ved at finde tag over hovedet end deres forgængere. Der er nemlig 300 nye værelser til SU-venlige huslejepriser på vej.

quote For mange unge føler sig ensomme, men med den her boform vil der altid være nogle at snakke med.

Dorthe Keis, Arkitema Architects

PFA-pension er i samarbejde med Arkitema Architects i fuld gang med at udvikle et nyt kollegiekoncept, der skal opføres i landets fire største byer. 

- Der bliver lagt meget vægt på, at det skal være et rigtigt kollegie med plads til både læring, samarbejde og samvær. Og så har vi også bæredygtighed indover, siger Allan Polack, direktør i PFA Pension. 

På udkig efter grund

PFA Pension arbejder lige nu på at finde den helt rigtige grund til kollegiebyggeriet, som både passer sammen med byens andre planer og de studerendes ønsker og behov. 

- Det er vigtigt, at det er et sted, hvor de studerende føler, at de er en integreret del af byen. De studerende vil gerne være tæt på bylivet og campusmiljøet, siger Allan Polack, direktør i PFA Pension. 

Prisen for at bo i et af kollegieværelserne vil ifølge direktøren stemme overens med huslejen på andre kollegier. Det vil sige, at værelserne bliver lidt nemmere at få råd til end de fleste af dem, der er at finde på boligsider på nettet. 

Skal skabe samvær

En væsentlig grundtanke for byggeriet er, at de unge beboere skal have et fællesskab med hinanden. Derfor er værelserne små, men fællesarealerne store. 

- Det handler om at give de unge muligheden for at skabe et netværk i en ny by. For mange unge føler sig ensomme, men med den her boform vil der altid være nogle at snakke med, siger Dorte Keis, partner i Arkitema Architects. 

quote Der bliver lagt meget vægt på, at det skal være et rigtigt kollegie med plads til både læring, samarbejde og samvær.

Allan Polack, direktør

Værelserne har eget bad, mens der deles om køkkenet. Derudover vil der være fællesarealer med plads til blandt andet filmaftener og fitness, mens der også er lagt op til, at de unge skal kunne invitere hele studiegruppen med hjem. 

Dorte Keis mener, at det vil gavne de studerende, at de møder nye mennesker, som kommer fra andre studier og dermed også har andre interesser. 

- Den tværfaglige vidensdeling er enormt vigtig for deres udvikling både personligt og på studiet. Det kan være med til at inspirere, siger hun. 

Kunder har fortrinsret

Kollegiet i Aarhus forventes at stå klar i 2022, og man vil kunne skrive sig op fra cirka seks måneder før, byggeriet er færdigt. 

De over en million kunder hos PFA Pension vil have fortrinsret til kollegieværelserne. De kan skrive både børn og børnebørn op. 

Det er ambitionen, at kollegierne skal opnå en DGNB-certificering, der stiller krav til byggeri og indretning i forhold til bæredygtighed. PFA kollegiet i Odense, der står færdigt i 2020, vil dermed blive et af de første kollegier i Danmark med en DGNB-certificering.