300 nye boliger på Tulip-grunden i Brabrand er på vej

Tulip-grunden i Brabrand bliver lavet om til 300 nye boliger

I 2008 lukkede Tulip-slagteriet i Brabrand, og siden har der været ro i området, men det slutter nu.

I dag tager man nemlig hul på at gøre området til et boligområde bestående af 300 nye boliger med alt fra familieboliger til ungdomsboliger.

Hele projektet har en værdi af 700 millioner kroner, og det er entreprenørvirksomheden A. Enggaard A/S og pensionsselskabet PKA, der står bag projektet. 

Den officielle grundstensnedlæggelse til byggeriet bliver foretaget i dag, og arbejdet ventes at løbe frem til august 2020, hvor der skal laves rækkehuse, dobbelthuse, etagehuse, grønne områder og meget mere.

- Vi ser frem til at skabe et nyt byområde i Brabrand, der understøtter den positive udvikling i Aarhus. Sammen med A. Enggaard har vi fokus på at bygge forskellige boligformer og skabe spændende grønne områder på den gamle Tulip-grund, og det vil skabe et mangfoldigt byområde, som både kommende beboere og aarhusianere generelt vil få glæde af, siger Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA i en pressemeddelelse.

Samarbejdet mellem A. Enggaard A/S og PKA er ikke usædvanligt.

De to parter samarbejder også om boliger i Ceresbyen, ved Godsbanen og på Skejbyvej.

- Området i Brabrand går i øjeblikket igennem en forvandling fra råt industrikvarter til et moderne boligområde med mange attraktive muligheder omkring sig som eksempelvis Aarhus Ådal og Brabrand by. Det kommer både unge og børnefamilier til at få stor glæde af, mens vi samtidig har reserveret en række af boligerne til almene boliger, som Lejerbo køber. Således integrerer projektet også almene boligselskaber i byudviklingen og bidrager til en bred beboersammensætning, siger Dan Pilgaard Nielsen, ingeniør ved A. Enggaard A/S, der skal stå for entreprisen af projektet, i en pressemeddelelse. 

I sommer var der brand i området omkring det gamle Tulip-slagteri. Nu skal området laves til boliger. Se video her. 

 

image00007

Tvillinger er i talent-finale med hver sit projekt

hornslet skole

Skole hjemsender 17 lærere og flere klasser efter smitteudbrud

Å

Efter flere års kamp: Ny bro bliver muligvis en realitet

Vesterbros Bodega

Bodega må slå dørene op – men ejeren vil ikke med alle reglerne

politi

16-årig fik beslaglagt motorcykel

20210201-195854-L-1920x1280we

Nye rejserestriktioner træder i kraft onsdag: Rejser fra Island og norske regioner åbnes

Dagens mest læste