30-årig aarhusianer blandt de dræbte i togulykke

Togulykken onsdag morgen kostede otte personer livet. Nu har Fyns Politi identificeret de dræbte

Onsdag morgen var en helt almindelig morgen. Første hverdag i det nye år, hvor togpendlerne som sædvanlig hoppede på toget mellem Aarhus, Odense og København. 

Men lige omkring klokken halv otte, da toget var kørt ud på Storebæltsbroen, indtraf den værste togulykke i Danmark i 30 år. Otte mennesker mistede livet og blandt dem en 30-årig mand fra Aarhus.

Det oplyser Fyns Politi, der netop har identificeret samtlige ofre, fredag morgen. 

Fire unge dræbt

Fem af de omkomne kommer fra Fyn, én fra Storkøbenhavn og én fra Grønland. De dræbte var mellem 27 og 60 år med en gennemsnitsalder på 41 år. 

Alle pårørende er underrettet. Ifølge Fyns Politi var ingen af de omkomne i familie med hinanden, og alle var danske statsborgere. Politiet ønsker ikke at oplyse yderligere om de omkomnes identitet.

De omkomne er

Påmindelse om livets skrøbelighed

Borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S) sender i forbindelse med offentliggørelsen af identiteten af de afdøde sin medfølelse ud til de efterladte. 

- Den voldsomme og tragiske ulykke på Storebæltsbroen 2. januar har rystet os alle. Min dybeste medfølelse og sympati går til ofrene fra Aarhus og fra andre dele af landet samt ikke mindst til deres efterladte, siger han.

- Det er dybt ulykkeligt. Mange familier og venner er ved indgangen til det nye år efterladt med sorg og savn. Mine tanker går i dag til de mange, som derfor må indlede året med en trist påmindelse om livets skrøbelighed.

Morgentoget fra Aarhus

Ulykken skete onsdag morgen, da en lastvognstrailer på et godstog rev sig løs og ramte passagertoget. Godstoget, der transporterede øl, og lyntoget kørte i hver sin retning.

DSB oplyste i en pressemeddelelse klokken 10 onsdag, at seks mennesker har mistet livet i ulykken. Torsdag blev to yderligere meldt omkommet.

Toget, der siden forulykkede på Storebæltsbroen, kørte fra Aarhus Hovedbanegård mod Sjælland klokken 5.19. Ved 7-tiden samlede toget en masse pendlere op i Odense og omkring halv otte forulykkede toget på den vestlige del af Storebæltsbroen. 

Lokofører overlevede

I alt var 131 passagerer og tre DSB-medarbejdere med det forulykkede tog. 16 blev såret og siden behandlet på hospitalet. Blandt skaderne var flere ramt af glasskår fra de knuste vinduer, og nogle havde brækkede skuldre og hænder. 

Alle de sårede blev i løbet af torsdag udskrevet fra sygehuset. 

Det var forenden af toget, som først ramte den lastbilstrailer med tomme ølkasser, som havde revet sig løs fra det modkørende godstog. 

Dele af traileren fløj ifølge Berlingske direkte ind i lokoførerens førerhus og ramte 20 centimeter over hans hoved. På mirakuløs vis overlevede han.

VIDEO: Torsdag var TV2 ØSTJYLLAND på Aarhus Hovedbanegård for at høre, hvilke tanker passagererne havde før, de skulle begive sig ud på deres første togrejse efter ulykken.
marie louise kalmeyer

play Marie Louise er usynligt syg: - Mit liv burde lige være startet

Elton John

Britisk verdensstjerne kommer til Horsens

silkeborgvej

Efter vanvidskørsel: Nu bliver færdselsåre oprustet

Aros Your Rainbow Panorama Regnbuen

Anonym klage sætter gang i omfattende undersøgelse om krænkelser på Aros

Trine Assentoft bostøtte

play Ankestyrelsen slår fast: Udviklingshæmmede Trine må ikke få hjælp hjemme

marie louise kalmeyer

Flere får angst og ADHD: Ekspert glæder sig på et område

Dagens mest læste