275 motorcyklister i skjorte til kamp mod prostatakræft

Der var masser af mænd på motorcykler til et godt formål søndag

I dag var der et sjældent syn i og omkring Mindeparken i Aarhus. 

Her var 275 motorcyklister troppet op i nystrøgede skjorter for at deltage i The Distinguised Gentleman’s Ride.

Og hvad er så det? 

- Vi klæder os pænt på og kører motorcykler i den gode sags tjeneste og samler penge ind til kamp mod prostatakræft, siger Søren Søltoft Holmboe, der er arrangør af The Distinguised Gentleman’s Ride. 

En af deltagerne hedder Svend Ebdrup. Han mistede for 19 år siden sin far til prostatakræften. Nu samler han penge ind, dyrker sin passion og får talt om nogle alvorlige ting.

- Når vi står ude i klubben joker vi og hygger og har det rart, men der er også alvorlige snakke og fortrolige snakke, og det er det kammeratskab, man skal bruge, siger Svend Ebdrup. 

Rigtig, rigtig mange danskere har haft kræft tæt inde på livet i den ene eller den anden sammenhæng, men få har været så hårdt ramt som Søren Søltoft Holmboe, der arrangerer begivenheden. 

- Min mor døde af kræft efter 14 dages sygdom lige efter sidste års Gentleman’s Ride. Min storebror fik det som 30-årig, jeg har selv haft endetarmskræft og mine bedsteforældre er døde af kræft, siger han. 

Og det er baggrunden for, at han har arrangeret løbet.

- Jeg har gavn af at få snakket med nogle, og så har jeg det sådan, at jeg føler, at jeg gør lidt en forskel, og det giver energi, siger han. 

I 2016 deltog 160 ryttere og samlede 85.000 kroner ind. I år deltager 275 ryttere, og der er samlet mere end en halv million kroner ind. 

Ifølge Kræftens Bekæmpelse dør der cirka 1.000 mænd årligt af prostatakræft. 

Se mere i indslaget øverst i artiklen.