26-årig anholdt for drab i Brabrand - mistænkte på fri fod

En 26-årig mand er anholdt for manddrab begået på en 42-årig mand i Brabrand natten til den 23. juli.

varetægtsfængslet
Den 26-årige blev varetægtsfængslet i 4 uger. Han nægter sig skyldig. Han kærede ikke kendelsen. To af de tre mænd, der blev fremstillet in absentia, blev varetægtsfængslet. De formodes begge at befinde sig i udlandet.

Han bliver fremstillet i grundlovsforhør fredag klokken 10 ved Retten i Aarhus. 

Samtidig bliver tre mænd fremstillet in absentia. De er sigtet for medvirken til drab. Ingen af de tre er i politiets varetægt, oplyser Østjyllands Politi. 

Kort før klokken fire natten til den 23. juli blev flere personer stukket med kniv på Lenesvej i Brabrand. Heriblandt en 42-årig mand, der fik førstehjælp, men blev senere erklæret død. 

To mænd på 23 og 28 år blev også stukket med kniv og behandlet for deres skader. 

Det er en intens eftersøgning af de fire mænd, der har ført frem til, at den 26-årige mand er blevet anholdt. Han meldte sig selv til politiet torsdag. Men de tre andre er fortsat på fri fod, fortæller politiinspektør Michael Kjeldgaard.  

- Vi har i noget tid haft mistanke til en bestemt persongruppe, og nu har vi fået fat i den ene mistænkte. Vi fortsætter vores intensive søgning efter de tre andre formodede gerningsmænd, og vi har tænkt os at vende hver en sten for at finde frem til dem, udtaler han i en pressemeddelelse. 

Den dræbte var rockerlærling eller 'prospect' hos rockergruppen Satudarah. Han gik under tilnavnet Mudi, boede angiveligt i Viborg og var en del af Prospect Chapter Aalborg.

Dagen før, rockerlærlingen blev stukket ihjel, blev den 25-årige rapper Shmur - med det borgerlige Abukar - skudt og dræbt ved travbanen i Aarhus. 

De to drab fik politiet til at rykke ud med tungt bevæbnet mandskab til Gellerupparken. Politiet ville dengang ikke oplyse andet, end at politiaktionen havde sammenhæng med de to drab. 

Kort efter meldte Østjyllands Politi, at de ikke mistænker, at der er en sammenhæng mellem de to drab. 

Politiet undersøger til gengæld, om der er en sammenhæng mellem drabet på den 42-årige rockerlærling på Lenesvej i Brabrand og et drab på en 22-årig mand, der blev fundet dræbt i en bil i Vårkjærparken i Viby, den 7. august.

Magnus Heunicke

Eksperter regner på større genåbning

Smukfest bøgeskoven

Festivaler kritiserer minister: Det giver ikke mening at planlægge forsigtigt

040321 Vildthegn DIGI Still

Ubudne gæster gnaver i Slotspark

Mia Vester, kroniker

25-årig kroniker frygter at rykke bagud i vaccinekø: - Det er et hårdt slag

Lige nu
borgmester Jacob Bundsgaard

liveblog COVID-19 LIVE: Pressemøde om genåbningen af Aarhus klokken 10.00

Niels Rasmussen

AGF-fan håber at kunne deltage i tilskuer-forsøg: Det er jo det, vi lever for