26-årig anholdt for drab i Brabrand - mistænkte på fri fod

En 26-årig mand er anholdt for manddrab begået på en 42-årig mand i Brabrand natten til den 23. juli.

Foto: Østjyllands Politi

varetægtsfængslet

Den 26-årige blev varetægtsfængslet i 4 uger. Han nægter sig skyldig. Han kærede ikke kendelsen. To af de tre mænd, der blev fremstillet in absentia, blev varetægtsfængslet. De formodes begge at befinde sig i udlandet.

26-årig varetægtsfængslet for drab: Mistænkte stadig på fri fod

Han bliver fremstillet i grundlovsforhør fredag klokken 10 ved Retten i Aarhus. 

Samtidig bliver tre mænd fremstillet in absentia. De er sigtet for medvirken til drab. Ingen af de tre er i politiets varetægt, oplyser Østjyllands Politi. 

Kort før klokken fire natten til den 23. juli blev flere personer stukket med kniv på Lenesvej i Brabrand. Heriblandt en 42-årig mand, der fik førstehjælp, men blev senere erklæret død. 

To mænd på 23 og 28 år blev også stukket med kniv og behandlet for deres skader. 

Læs også Drab i Aarhus: Skuddræbt var rapper - knivdræbt var rockerlærling

Det er en intens eftersøgning af de fire mænd, der har ført frem til, at den 26-årige mand er blevet anholdt. Han meldte sig selv til politiet torsdag. Men de tre andre er fortsat på fri fod, fortæller politiinspektør Michael Kjeldgaard.  

- Vi har i noget tid haft mistanke til en bestemt persongruppe, og nu har vi fået fat i den ene mistænkte. Vi fortsætter vores intensive søgning efter de tre andre formodede gerningsmænd, og vi har tænkt os at vende hver en sten for at finde frem til dem, udtaler han i en pressemeddelelse. 

Læs også To drab på ti timer i Aarhus: Politi arbejder på højtryk

Den dræbte var rockerlærling eller 'prospect' hos rockergruppen Satudarah. Han gik under tilnavnet Mudi, boede angiveligt i Viborg og var en del af Prospect Chapter Aalborg.

Dagen før, rockerlærlingen blev stukket ihjel, blev den 25-årige rapper Shmur - med det borgerlige Abukar - skudt og dræbt ved travbanen i Aarhus. 

Læs også Efter nyt drab i Aarhus: Politiet undersøger mulig sammenhæng

De to drab fik politiet til at rykke ud med tungt bevæbnet mandskab til Gellerupparken. Politiet ville dengang ikke oplyse andet, end at politiaktionen havde sammenhæng med de to drab. 

Kort efter meldte Østjyllands Politi, at de ikke mistænker, at der er en sammenhæng mellem de to drab. 

Politiet undersøger til gengæld, om der er en sammenhæng mellem drabet på den 42-årige rockerlærling på Lenesvej i Brabrand og et drab på en 22-årig mand, der blev fundet dræbt i en bil i Vårkjærparken i Viby, den 7. august.