24-årig mand tiltalt for stå bag skolebrand - og 56 andre brande

En mand er tiltalt for at have påsat ikke færre end 57 brande

00:35

VIDEO: Det efter en brand på Sødalskolen i Brabrand, at politiet blev ledt på sporet af den 24-årige mand, der nu er tiltalt for at have påsat branden. Video: Local Eyes

Politiet har tiltalt en 24-årig mand for at have påsat 57 brande i løbet af 2017. Det oplyser Østjyllands Politi.

De fleste brande er blevet påsat i Brabrand, men manden har ifølge tiltalen også været på spil i Aarhus-bydelene Viby, Åbyhøj og Tilst.

Læs også Depotrum i flammer: Brand på aarhusiansk skole lørdag aften

Det var en brand på Sødalskolen i Brabrand om aftenen den 21. oktober sidste år, der ledte politiet på sporet af gerningsmanden.

Efter branden offentliggjorde politiet en overvågningsvideo med en hætteklædt person. Kort tid efter kontaktede en borger politiet og fortalte, at han genkendte manden.

Den 24-årige har erkendt, at det var ham, der stod bag en brand på Sødalskolen i Brabrand i oktober sidste år.

Erkendte en række påsatte brande

Da politiet fik fat i den 24-årige, erkendte han straks, at han havde sat ild til skolen og fortalte også om en række andre brande, som han havde stået bag.

Han indrømmede også, at han også havde sat ild til en spejderhytte i Brabrand, en lagerhal i Tilst og en institution, ligesom han også havde stået bag en række andre mindre og større brande.

Læs også Ung mand anholdt for at sætte ild til skole

Ingen personer kom til skade ved brandene. Men der er sket skader for flere hundrede tusinde kroner.

I otte af sagerne tiltaltes han kun for forsøg på brandstiftelse, da ilden ikke nåede at få fat.

Den 24-årige tiltalte aarhusianer blev varetægtsfængslet i november i 2017. Han har siden da siddet fængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling.

Retssagen begynder den 30. maj i Retten i Aarhus. Anklagemyndigheden kræver, at den 24-årige mand bliver anbragt på en sikret afdeling, hvis han bliver kendt skyldig.