23-årig iværksætter lander millioninvestering

23-årig iværksætter fra Aarhus har netop landet en to-cifret millioninvestering i sit firma Lix Technologies

Torsdag formiddag meddelte fondsbørsen, at medieinvestoren North Media Online har investeret 18 millioner kroner i firmaet Lix, der er startet af 23-årige Camilla Hessellund Lastein fra Aarhus.

- Det er fantastisk, det er en kæmpe lettelse. Vi har givet hinanden mange high-fives her på kontoret. Nu har vi sikret os de næste mange måneder, og nu har vi mulighed for at kigge på andre markeder for at få den udbredelse, vi gerne vil have, siger Camilla Hessellund Lastein til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Lix er en tjeneste på linje med Spotify og iTunes. Her kan studerende hente de bøger, der er i pensum.

Fakta om Lix

Ideen til tjenesten Lix udsprang af Camilla Hesselund Lasteins egne frustrationer over alt for mange og alt for tunge bøger – bøger hun knap nok kunne nå at slå op i under prøverne på Handelshøjskolen. Hun droppede uddannelsen, tog to jobs og flyttede hjem til sin mor for at spare op. Og så gik hun i gang.

- At det så ramte ind i et marked som forlægnings-industrien, der var klar til det – det passede perfekt ind hos dem - var jo totalt held, siger Camilla Hessellund Lastein.

I tre år har Camilla Hessellund Lastein banket på hos forlag og selvudgivere for at overbevise dem om, at digitale bøger er lige så gode som fysiske.

- Der er så mange folk, der har sagt, at det kommer ikke til at ske. Så får jeg det sådan, så skal jeg fandeme vise jer, at det kan ske, siger Camilla Hesselund Lastein.

I dag har Lix aftaler med over 300 forlag fra hele verden, og Lix byder på 300.000 titler. Og det skyldes ifølge Camilla Hessellunds kompagnon hendes stædighed.

- Hun har et fantastisk gå-på-mod. Vi har jo aldrig fået så mange nej’er i mit liv, som sidste år. Det handler om at blive ved og ved og ved. Den der stålfaste vilje har hun, siger medejer af Lix, Kasper Enggaard Krog.

Lix har netop opsagt kontoret i Åbyhøj og flytter i større lokaler på grund af pladsmangel. Allerede nu har firmaet 14 ansatte.