23-årig kvinde mistede livet i trafikkryds: Nu vil politikere have mere video-overvågning

SF og DF i Aarhus Kommune vil nu have video-overvågning i det trafikkryds, hvor en ung kvinde mistede livet tidligere på ugen.

Blomsterne ligger stadig i krydset Edwin Rahrs Vej/Åby Ringvej i Aarhus, efter at en 23-årig kvinde tirsdag i denne uge blev dræbt i en trafikulykke.

Nu vil både SF og DF i Aarhus have video-overvågning op i netop det kryds:

- Vi har gentagne gange set, at det med rødt lys og fartgrænser er noget, rigtig mange mennesker bare ikke respekterer. Det skal der gøres noget ved. Det kan vi simpelthen ikke acceptere, siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune (SF), til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Jeg ser en forseelse derude i hvert fald minimum en gang om dagen.

Knud N. Mathiesen, byrådsmedlem i Aarhus Kommune (DF)

- Jeg ser en forseelse derude i hvert fald minimum en gang om dagen, siger Knud N. Mathiesen, byrådsmedlem i Aarhus Kommune (DF).

Formålet med SF og DF’s forslag er at forebygge lignende uheld og at hjælpe politiet med at opklare og straffe i sager om bilister, der kører råddent i krydset.

Blomsterne ligger stadig i krydset Edwin Rahrs Vej/Åby Ringvej i Aarhus, efter at en 23-årig kvinde tirsdag i denne uge blev dræbt i en trafikulykke.
Blomsterne ligger stadig i krydset Edwin Rahrs Vej/Åby Ringvej i Aarhus, efter at en 23-årig kvinde tirsdag i denne uge blev dræbt i en trafikulykke.

Flere partier er med på den

Kommunerne fik med Regeringens sikkerhedspakke sidste år bedre mulighed for at video-overvåge i det offentlige rum.

Og det er altså det, som både SF og DF i Aarhus Kommune ønsker at udnytte til at komme den vanvidskørsel, de oplever, til livs.

Både Socialdemokratiet, Venstre og Konservative i Aarhus Byråd er åbne overfor forslaget, hvis det kan højne trafiksikkerheden, fortæller byrådsmedlemmer fra de tre partier i dag til TV2 ØSTJYLLAND.

- Krydset i sig selv fejler ikke noget. Det er de mennesker, der kører i krydset, der fejler noget.

- Så hvis overvågning kan hjælpe politiet med at få nogle nummerplader og med at opklare, så er vi åbne overfor det, siger Almaz Mengesha, byrådsmedlem for Venstre i Aarhus Kommune.

VIDEO: Folk, der dagligt færdes i det vestlige Aarhus, er godt trætte af den dårlige trafikadfærd, der præger området – især omkring Edwin Rahrs Vej. Tirsdag blev en kvinde dræbt i et lyskryds, da hun blev ramt af en bil. Selvom politiet ikke vil koble ulykken direkte til vanvidsbilisme, frygter flere, det var kulminationen på det, de oplever som en dårlig trafikkultur i området.

Hos Radikale Venstre er de dog lidt mere tilbageholdne:

- Jeg er ikke sikker på, at det er det rigtige greb. Jeg er mere optaget af tiltag på adfærdssiden. At man studerer adfærden i det kryds, og finder ud af, om det er noget andet, der kan være mere effektfuldt.

- Nogle steder ser man jo, at en pæl placeret det rigtige sted, kan gøre, at man ikke risikerer at ramme en cyklist, siger Eva Bochorst Mejnertz, byrådsmedlem for Radikale Venstre i Aarhus Kommune.

Den 27-årige mand, der kørte bilen, der påkørte kvinden, er efterfølgende blevet anholdt.

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 13.01.26

Dropper udeservering: - Det giver ikke mening

Lige nu
AstraZeneca Vaccine

liveblog Modtagere af et stik med AstraZeneca tilbydes ny vaccine

kupdrgbdlsjhvtiimusm

Ny film om Hvidstengruppen: Nu har du chancen for at spille med

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 06.49.39

Morten har et helt særligt humør - derfor har han nu vundet en pris

munkholm zoo fugl papegøje turistattraktion

Mand tiltalt for cyberangreb mod zoo'er og hjemmesider med dyresex

Grøn Koncert

Grøn Koncert annoncerer koncerter til sommer - tre er i Østjylland

Dagens mest læste