22-årig norsk turist udsat for tricktyveri

En nordmand blev i weekenden udsat for et tricktyveri, da han forlod et diskotek i Aarhus

En norsk turist fik frarøvet sin iPhone, pung og armbundsur. Genrefoto.

En mandlig norsk turist var natten til lørdag i byen i Aarhus. Da han forlod et diskotek, blev han udsat for et tricktyveri.

Læs også Øget fokus på tricktyveri: - Jeg er meget, meget glad

- Det går først op for ham bagefter, at tricktyveriet er sket. Det er derfor, han heller ikke får lagt mærke til det, fortæller vagtchef Jens Rønberg fra Østjyllands Politi.

Scenen taget i betragtning, så har de nok valgt ham ud, fordi han virkede beruset og forvirret.

Jens Rønberg, vagtchef, Østjyllands Politi.

Den 22-årige forlod et diskotek og bliver derefter passet op af en gruppe på 5-6 mænd med arabisk afstamning iført mørkt tøj henvendte sig til nordmanden og skabte forvirring.

- Scenen taget i betragtning, så har de nok valgt ham ud, fordi han virkede beruset og forvirret, fortæller Jens Rønberg til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Tricktyverier hver fjerde dag: Her slår de til i Østjylland

Nordmanden fandt derefter ud af, at gerningsmændene havde frarøvet ham hans armbåndsur, pung og iPhone 7+.

- Hvis du er lidt påvirket af spiritus, og vakler ud fra et diskotek, så er du et let offer. Det er selvfølgelig det de har lukreret på, siger vagtchefen.

Læs også Tricktyveri hver fjerde dag: Politiet sætter ind med særlig indsats

Derfor skal man også altid tage sine forholdsregler, når man går i byen, og indtager alkohol.

- Man skal selvfølgelig være opmærksom på sine omgivelser, og ikke drikke mere end man altid er klar i hovedet. Men sagt i samme åndedrag, så er det ofte derfor, folk går i byen. Det bedste råd er, at være opmærksom på sine omgivelser så man kan træffe sine forholdsregler, siger Jens Rønberg.

03:15

Der er meget, man selv kan gøre for at undgå at blive udsat for tricktveri. Thomas Gam fra TV2 ØSTJYLLAND har været i lære hos en langfingret tryllekunstner. Arkiv.

Luk video