21 sigtelser efter kæmpe biltræf: - Vi er ikke bare ballademagere

Politiet melder om 21 sigtelser efter et biltræf med op mod 1000 biler i Aarhus N lørdag aften. Arrangøren mener ikke, at de er ansvarlige for færdselsovertrædelserne. De føler, at de fremstilles som noget, de ikke er.

Lørdag aften kl. 20 mødtes op mod 2000 unge - primært mænd - til biltræf på parkeringspladserne ved vejen Dusager i Aarhus N.

Cirka 1000 biler var samlet, og arrangementet var lovligt og meldt til Østjyllands Politi, som havde patruljer på stedet.

- Der har været høj musik, og så har vi uddelt 21 sigtelser for færdselsovertrædelser i løbet af aftenen og natten, siger vagtchef ved Østjyllands Politi Chris Mose til TV2 ØSTJYLLAND.

- Sigtelserne er både blevet uddelt ved parkeringspladser rundt omkring i Aarhus, hvor mange biler har været samlet. Nogle er også uddelt, i forbindelse med at de er kørt videre til andre lokationer, hvor mange biler har samlet sig.

I løbet af aftenen og natten samlede op til 1000 personer og 500 biler sig for eksempel ved Ceres Park.

- De kører nogle gange, så man gør sig fortjent til sigtelser. Det kan for eksempel være dækafbrændinger på parkeringspladser, siger vagtchefen.

Han fortæller, at der - udover arrangementet i Aarhus N af Cars & Coffee - også var meldt et andet biltræf i Aarhus, der startede 18.30.

Cars & Coffee dagen derpå

Søndag middag tog TV2 ØSTJYLLAND forbi området i Aarhus N, hvor det officielle arrangement af Cars & Coffee fandt sted. Her møder vi to unge mænd, der er en del af Cars & Coffee.

De går med hver deres skraldepose og er i gang med at rydde op efter gårsdagens biltræf.

De har ikke lyst til at udtale sig med navn og ansigt, men de fortæller om deres oplevelse af situationen.

Der var blevet smidt en del affald på parkeringspladserne ved vejen Dusager. Flere fra Cars & Coffee mødtes søndag for at rydde op.
Der var blevet smidt en del affald på parkeringspladserne ved vejen Dusager. Flere fra Cars & Coffee mødtes søndag for at rydde op. Foto: Privat

- Der var mange mennesker - helt fyldt op på parkeringspladserne her. Så der er måske nogle, som ikke kunne være her og derfor er kørt et andet sted hen. Men så har de jo ikke været en del af vores arrangement, og vi kan desuden ikke styre, hvad de gør, siger de.

De fortæller, at de føler, at de bliver fremstillet som nogle ballademagere, men at de i sidste ende bare gerne vil have et sted, hvor de kan hygge sig og kigge på biler.

- Vi er ikke interesseret i at lave en masse problemer. Vi vil jo godt kunne blive ved med at holde arrangementer her. Det er også derfor, at vi møder op her dagen efter og rydder op, siger de.

De understreger, at arrangementet af Cars & Coffee udelukkende har foregået på parkeringspladserne ved vejen Dusager i Aarhus N, og at deres arrangement sluttede klokken 23.30.


Ud over de 21 sigtelser var 4 biler impliceret i et færdselsuheld på Randersvej ved Lisbjerg lørdag aften, hvor to af bilerne blev totalskadet.

Den forreste bil havde bremset hårdt op, og de tre bagvedkørende kørte for tæt på og kunne ikke nå at bremse. Bilerne blev ført af yngre mænd mellem 20 og 27 år, og ingen personer kom til skade.

Vagtchefen ved Østjyllands Politi kan hverken be- eller afkræfte, om bilerne havde relation til arrangementet i Aarhus N.