2017: V kræver redegørelse

Vigtigt, at kulturhovedstaden bliver en succes

Venstre i Aarhus kræver nu en redegørelse, efter at Benedicte Strøm tidligere på ugen forlod stillingen som kommunikationschef for Aarhus 2017.

I kølvandet på opsigelsen fyger beskyldningerne frem og tilbage mellem Benedicte Strøm og det aarhusianske kulturhovedstadsprojekt.

Benedicte Strøm mener blandt andet, at hele projektet mangler styring og ledelse. Samtidig er der ingen klar idé om, hvad det er, byen vil med projektet.

Beskyldningerne får nu Venstre til at kræve en redegørelse.

- På det seneste har der været en del medieomtale af "Europæisk Kulturhovedstad 2017". Aarhus Kommune har et stort ansvar for, at projektet bliver en succes, og derfor er uro og negativ omtale noget, som vi politikere bliver nødt til at tage alvorligt, siger gruppeformand Hans Schou i en pressemeddelelse.

Se: - Det hele sejler

- I Venstre tror vi fuldt og fast på projektet, og vi vil være med til - fortsat - at kæmpe for, at det bliver en succes for aarhusianerne, Aarhus og hele regionen.

I redegørelsen ønsker Venstre blandt andet at få besvaret, hvordan den økonomiske situation er for projektet, samt at få opklaret, hvorfor personalemæssige forhold havner i medierne.

Derudover ønsker partiet at få et svar på, hvad borgmester Jacob Bundsgaard (V) vil gøre for at genskabe tilliden til fonden bag Aarhus 2017.