20-årig mand dømt: Forsøgte at bortføre børn fra børnehaver

En 20-årig mand er fredag blevet dømt for vold mod offentlige ansatte, blufærdighedskrænkelse af børn og for fire gange at have forsøgt at bortføre børn fra børnehaver i Brabrand.

Den 20-årige fik fredag en anbringelsesdom uden længstetid. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

En 20-årig mand er fredag eftermiddag blevet dømt for 10 forhold i form af forskellige former for kriminalitet - hovedsageligt personfarlig kriminalitet.

Heriblandt blufærdighedskrænkelse af børn og for fire gange at have forsøgt at bortføre børn fra børnehaver i Brabrand.

- Han er gået ind i to børnehaver flere gange og peget på tilfældigt udvalgte børn, og sagt at han skulle hente børnene. Han har dog ikke kunne sige noget om, hvem børnene var, lyder det fra anklager hos Østjyllands Politi Laura Simoni Pedersen, da vi snakkede med hende kort efter domsafsigelsen fredag eftermiddag.

Læs også Højesteretsdom baner vejen for 900 sager om børneporno

Alle fire gange mislykkedes det dog for ham, da pædagogerne greb ind.

Dømt for 10 forhold  

De 10 forhold, som den 20-årige blev dømt for, har fundet sted over to år - fra 2015 til 2017.

Han blev blandt andet dømt for vold mod medarbejdere på de forskellige opholdssteder, han har været tilknyttet samt for forsøg på grov vold ved at hælde afkalkningsmiddel i en kaffe, som han efterfølgende gav til en medarbejder på en af de institutioner, som han boede på.  

Anklagemyndigheden mener, at det er en alvorlig forbrydelse, og den sanktion, som han har fået, viser også, at der er tale om en grov forbrydelse.

Laura Simoni Pedersen, anklager, Østjyllands Politi

- Anklagemyndigheden mener, at det er en alvorlig forbrydelse, og den sanktion, som han har fået, viser også, at der er tale om en grov forbrydelse, siger Laura Simoni Pedersen.

Læs også 31-årig fandt sin stjålne cykel til salg på Den Blå Avis

Dømt til anbringelse

Den 20-årige er i forbindelse med sagen blevet mentalundersøgt for at klarlægge hans personlige forhold i forbindelse med domsafsigelsen.

Han er vurderet til at være mentalt retarderet i høj grad, og det bærer dommen derfor præg af.

- Han har fået en anbringelsesdom med mulighed for overflytning til sikret afdeling. Det er den strengeste foranstaltningsdom, man kan få, forklarer Laura Simoni Pedersen.

Han har fået en anbringelsesdom med mulighed for overflytning til sikret afdeling. Det er den strengeste foranstaltningsdom, man kan få.

Laura Simoni Pedersen, anklager, Østjyllands Politi

Retten besluttede, at der ikke skulle fastsættes en længstetid for foranstaltningen. Det betyder, at der hvert år skal laves en kontrol for at vurdere, om det fortsat er den rigtige foranstaltning for ham.  

- Retten har fulgt min påstand i alt, der er påstået, og både psykiatrien og retslægerådet har vurderet, at den her foranstaltning er den rigtige for at forhindre, at han begår ny kriminalitet. Så jeg er meget tilfreds med dommen, siger Laura Simoni Pedersen.

Læs også Ekspolitiker tiltalt for at arrangere gangbang med mindreårig