1900 kvm. stor skatepark på vej i Aarhus

Byen får snart en stor skatepark i skolegården på Læssøesgades Skole

Da Sct. Annagade Skole lukkede i 2014, blev skateparken på skolen også nedlagt. Dengang lovede politikerne brugerne af denne, at der vil blive etableret et ny. Det ser nu ud til at lykkes, efter at byrådet i går vedtog planerne for en park i skolegården på Læssøesgades Skole.

Med et flertal på 20 ud af 31 mandater blev skateparken, som kommer til at koste 12,8 mio. kr., stemt igennem.

- Det bliver et fantastisk miljø for brugerne, der nu bliver skabt. Vi havde lovet dem, at der kom en erstatning for Skt. Annagade, og det løfte holder vi, siger Rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmed (RV), til tv2oj.dk.

Forslaget fik opbakning fra den røde blok i byrådet, og her fandt ordfører for projektet, Ali Nuur (S), det også meget glædeligt, at der var flertal.

- Skateparken er meget vigtig for Aarhus som kulturby. Mange professionelle brugte tidligere anlægget på Skt. Annagade Skole, og dem risikerer vi, flytter væk, forklarer Ali Nuur.

Nyt skateranlæg i Aarhus C

Stor uenighed

Men ikke alle var lige begejstrede for skateparken på torsdagens byrådsmøde. Det viser sig nemlig, at projektet bliver 25 % dyrere end først beregnet. Dermed kommer den endelige udgift op på 12,8 mio. kroner.

Derfor var flere politikere fra den blå blok stærke modstandere af at gennemføre parken. Heriblandt var Knud N. Mathiesen (DF), Marc Perera Christensen (K) og Lars Boje Mathiesen (LA).

- Sagt på jysk er det træls, at skateparken bliver dyrere end først antaget. Men sådan er markedet, og det er den billigste mulighed, vi har valgt. Der kom kun tre tilbud, fortæller Rabih Azad-Ahmad.

Også Ali Nuur ærgrer sig over den højere pris, men det er ifølge ham ikke grund nok til at droppe anlægget.

- Hvis vi stopper projektet nu, mister vi stadig penge. Der er allerede lavet en del arbejde og brugt penge på det, så for at skabe et godt kulturtilbud for de unge i byen, skal parken etableres på trods af prisen, mener Ali Nuur.

Byggeriet går efter planen i gang snarest, og skateparken skulle så gerne stå færdig i august-september i år. Den bliver på i alt 1900 kvadratmeter.