19-årig faldt fra femte sal

Fortalte selv, at han var faldet ud fra altan

Foto: Flickr

Det franske politi har slået fast, at det var et fald fra femte sal, der kostede den 19-årige 3.g'er fra Egaa Gymnasium livet. Det oplyser Anders Højlund, der er underdirektør i rejseselskabet Danski, som gymnasieeleverne rejser med.

- I går var der gisninger om, hvorvidt han var faldet fra en altan. Det kan vi nu slå fast, at han er. Det kan vi med sikkerhed sige, og det er et fald fra femte sal, fortæller Anders Højlund til Ritzau.

Den 19-årige var omtåget, men kontaktbar, da han blev fundet efter faldet. Han kunne blandt andet fortælle den guide, som fandt ham, at han var faldet ud over en altan.

Derefter blev han bragt med ambulance til det nærmeste hospital i Briancon, hvor han senere blev erklæret død.

Efterfølgende meldte det franske politi ud, at ingen af de 168 andre elever fra Egaa Gymnasium fik lov til at rejse hjem, før man havde det fulde overblik over dødsårsagen.

Anders Højlund oplyser nu, at politiet afsluttede deres efterforskning torsdag aften, og at det derfor står eleverne frit for at rejse hjem før tid.

Men selv om Danski har busser holdende parat til at køre hjem, regner han ikke med, at der er nogen elever, der ønsker at komme hjem før tid.

- Vi forventer, at alle elever kommer med hjem lørdag til planlagt rejsetid klokken 16, siger han.

Indtil da modtager eleverne krisehjælp fra tre krisepsykologer, der er kørt til Risoul i Frankrig for at hjælpe.

- Krisehjælpen forløber godt. Det er en lidt intermistisk opstilling i et lejet konferencerum, og der gennemfører vi så samtaler med dem, der har brug for det, fortæller Anders Højlund.

Indtil videre har 200 elever modtaget krisehjælp. Flere af dem kommer fra andre danske gymnasier end det, den afdøde gik på.