16-årig anmelder voldtægt efter fest i Mindeparken

En ukendt gerningsmand kom bagfra og voldtog en 16-årig pige i Mindeparken natten til torsdag, fortæller hun til politiet

Voldtægten skulle være sket til en stor privat fest arrangeret af unge i Mindeparken i Aarhus. Foto: Google Maps

Flere hundrede unge mennesker var onsdag aften og natten til torsdag samlet i Mindeparken, der ligger nær dronningens aarhusianske sommerresidens, Marselisborg Slot.

Betjente fra Østjyllands Politi var til stede for at sikre lov og orden, men også en seksualforbryder havde efter alt at dømme fundet vej til den aarhusianske park.

- Vi var opmærksomme på, at der var fest i mindeparken, så vi havde patruljer på stedet, siger Jeanette Løv Rasmussen, kommunikationskonsulent hos Østjyllands Politi.

Læs også Omsorgschef efter plejehjemsbrand: Eftertanker, sorg og frustrationer

For kort efter klokken 01 blev et par af betjentene opsøgt af en 16-årig pige.

- Det var en af de patruljer, der bliver opsøgt af en pige, som forklarede, at hun var blevet voldtaget, fortæller Jeanette Løv Rasmussen.

Hun sagde, at hun skulle være blevet overfaldet bagfra af en ukendt gerningsmand, skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten torsdag formiddag.

Én blandt en række voldtægter

Sagen er en blandt flere sager om voldtægt af teenagepiger i løbet af sommeren.

I sidste uge blev to piger på henholdsvis 17 og 14 år voldtaget i forbindelse med fodboldstævnet Dana Cup i Hjørring. En 16-årig dreng er varetægtsfængslet for voldtægten af den 17-årige. Han nægter sig skyldig.

Læs også Politiet efterlyser formodet voldtægtsmand

Det er desuden ikke første gang i sommerens løb, at politiet modtager en anmeldelse om voldtægt i en park. I forrige uge modtog Østjyllands Politi nemlig en anmeldelse om voldtægt begået i Botanisk Have.

Her mødte en 26-årig kvinde en mand, som hun fulgtes med gennem parken. Men ifølge politiets sigtelse forgreb manden sig på hende.

Dagen efter lykkedes det politiet at anholde en 19-årig mand, som blev sigtet og varetægtsfængslet for voldtægt. Han nægtede sig skyldig.

Et sted her i Mindeparken blev der natten til torsdag holdt fest. Google maps.

Politiet søger vidner

I forbindelse med voldtægtssagen fra Mindeparken natten til torsdag meddeler Østjyllands Politi, at man foreløbig ikke ønsker at oplyse yderligere om sagen, og at de ikke er på sporet af nogen gerningsmand.

- Vi efterforsker sagen efter det, pigen siger. Vi vil gerne have flere oplysninger, og spørger derfor offentligheden om hjælp, siger Jeanette Løv Rasmussen.

Østjyllands Politi kan kontaktes på 1-1-4.