14.000 mistede strømmen: Nu er årsagen fundet

NRGi har nu fundet frem til, hvorfor mange tusinde aarhusianere tirsdag aften var uden strøm

Strømsvigtet ramte også lyskryds i den nordlige del af Aarhus tirsdag aften.

Kort efter kl. 19 gik strømmen pludselig hos 14.000 aarhusianere på Katrinebjerg, Trøjborg og Christiansbjerg i det nordlige Aarhus. Godt halvanden time gik der, inden alle havde strøm igen. Energiselskabet NRGi har nu fundet årsagen til nedbruddet.

- Det er lidt teknisk, men helt præcist var det to transformatorstationer, som koblede ud på grund af en defekt i overvågningssystemet, siger kommunikationschef hos NRGi Simon Karsø til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Kæmpe strømnedbrud i Aarhus: 14.000 kunder var uden strøm

Ifølge ham skete nedbruddet kl. 19.03, og en halv time senere havde de 13.000 af dem strøm igen.

- De resterende 1000 havde strøm igen kl. 20.30. Hvorfor der gik længere tid med dem skyldes formentlig en teknisk ting – at man ville have strømmen tilbage hurtigst muligt hos så mange som muligt, og det var så nok den bedste måde at gøre det på, forklarer Simon Karsø.

Læs også Efter strømsvigt: Nu mangler flere i Aarhus varmt vand

Energiselskabet forsikrer, at der nu er helt styr på problemerne igen, og borgerne skal ikke frygte, at strømmen igen går.

Strømsvigtet tirsdag aften betød også, at flere varmepumper hos AffaldVarme i Aarhus stod af, og derfor havde en del aarhusianere således heller ingen varmt vand. Det lykkedes dog ligesom med strømmen at få varmen tilbage igen i løbet af aftenen.