125.000 kr. til børnehjem

Direktør samlede ind til børnehjem ved sit jubilæum

Der har været meget debat om Chr. IX's Børnehjem i Aarhus den seneste tid. Nu får hjemmet, der tidligere har været tæt på lukning, en hjælpende hånd fra Dan Boyter, direktør i Ry-virksomheden Pressalit.

I november måned holdt Dan Boyter 25 års jubilæum i virksomheden Pressalit. Nu donerer han alle de pengegaver han fik på dagen til Chr. IX's Børnehjem.
Samlet set overrækker Dan Boyter den 6. februar 125.000 kr.

På Chr. IX's Børnehjem er man både beærede og taknemmelige for den store donation, der kommer fra Pressalit-direktøren.

- At det faktisk er endt med, at Dan via sit jubilæum er lykkes med at indsamle 125.000 kr., er intet mindre end fantastisk. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at det var muligt, siger børnehjemmets forstander, Ebbe Lorenzen, som kommentar til beløbets størrelse.

En vigtig samfundsopgave
- Jeg ønskede, at indsamle penge til Chr. IX's Børnehjem, og jeg fik ideen, at jeg til mit 25 års jubilæum ville ønske mig donationer til børnehjemmet i stedet for personlige gaver. Lykkeligvis fik jeg stor opbakning af mange, mange mennesker, der også kunne se den gode idé i, at Chr. IX's Børnehjem skulle have en hjælpende hånd i det store arbejde, der hver dag udføres på stedet, forklarer Dan Boyter.

- På hjemmet tager de sig af en meget vigtig samfundsopgave, når de modtager børn, der bliver akutanbragt. I mange tilfælde er der tale om udsatte børn, der kunne blive tabt i systemet, hvis ikke der blev taget hånd om deres situation og problemer. Men vigtigst af alt er, at de får den afgørende omsorg på et meget svært tidspunkt i deres liv, tilføjer Pressalit-direktøren.

Penge skal gå til oplevelser
- Dan Boyter var forrige år en stor aktiv del af den private indsamling, som sikrede børnehjemmet en helt ny og fantastisk flot legeplads, et ønske som blev endelig blev opfyldt efter mange år, og som på nuværende tidspunkt har sikret vores børn mange goder timers leg og aktivitet, tilføjer siger forstander Ebbe Lorenzen.

Derfor kan de donerede penge gå til andre former for oplevelser for børnene i denne omgang.

- Vi var enige om, at det pengebeløb, som måtte blive indsamlet, skulle anvendes til at sikre vores børn nogle helt unikke og værdifulde oplevelser - uden vi på daværende tidspunkt lagde os fast på noget helt konkret, siger forstander Ebbe Lorenzen, der nu skal i gang med at planlægge, hvad disse oplevelser kan bestå af.