12.000 børn samlet til skole-OL: Det handler om fællesskab, færdighed og fairplay

Eleverne henter point til hele klassen, når 12.000 elever er samlet ved Skole-OL i Aarhus

00:39

Hurtigere, højere, stærkere - 12.000 skolebørn giver den gas i de olympiske discipliner ved finalerne i Skole OL. Det sker på Ceres Park Arena, Aarhus svømmestadion og i Marselisborg Lystbådehavn, hvor eleverne dyster med hinanden.

Hurtigere, højere, stærkere – sådan lyder mottoet til de voksnes OL. Men ved Skole-OL, der i disse afholdes i Aarhus, er dette skiftet ud med Fællesskab, færdighed og fairplay.

12.000 børn er i disse dage samlet på Ceres Park, Aarhus Svømmestadion og i Marselisborg Lystbådehavn, og dyster mod hinanden – klassevis.

- I skole-OL konkurrerer man udelukkende i klassekonkurrence, det vil sige, at hele klassen samler point sammen til en samlet klassescore, og så er det klassen som helhed, der vinder, siger Morten Brammer Olsen, der er finalechef for Skole-OL.

Læs også Elever om sidste skoledag: - 10 år ændrer både os og skolen

Det er elever fra 4. klasse til og med 7. klasse, der er med til Skole-OL. Ideen er, at styrke sammenholdet og fællesskabet mellem eleverne.

- Det er en stor holddyst. Det tror jeg er noget af det, der fungerer rigtig godt for skole-OL, det er at lærerne, de kan se, at klassen står tættere sammen, at de skal støtte deres kammerater, og de skal heppe hinanden igennem, siger Morten Brammer Olsen. 

Læs også 12.000 børn gæster Aarhus til Skole OL

Og fællesskabet går også på tværs af klasserne.

- I går havde vi 400 meter løb med 5. klasserne, og der var fuld gang i konkurrencerne. Men undervejs på en af pigernes heats, så er der en pige, der skvatter og det ser en af hendes modstandere. Vender sig rundt, og hjælper hende op, sikrer at hun er ok og løber sammen resten af vejen i mål, fortæller Morten Brammer Olsen.

- Det var et meget smukt eksempel på fællesskab og fairplay at have en god oplevelse og være sammen om det, end det er at komme først i mål, fortæller finalechefen.