12.000 børn gæster Aarhus til Skole OL

Et par hårde dage med blandt andet atletik, roning og svømning venter børn fra hele landet den kommende uge i Aarhus, hvor finalen i Skole OL finder sted.

00:24

VIDEO: Stafetløb er en af de discipliner, som klasser fra hele landet skal dyste i.

Op mod 12.000 børn fra hele landet er i de næste fire dage i Aarhus.

De skal deltage i finalen i Skole OL 2018, der kommer til at foregå i Ceres Park Arena, Aarhus Svømmestadion og Marselisborg Lystbådehavn.

Eleverne skal dyste i atletik, svømning, bowling, bueskydning, roning, parasport og crossløb. Det er forskellige foreninger rundt omkring, som står for konkurrencerne. Generelt er hele Skole OL båret af en stor grad af frivillighed.

Klasserne konkurrerer sammen, så det er en god mulighed for at skabe nogle fantastiske fællesskaber.

Morten Branner Olesen, projektleder, Skole OL 2018

- Vi får også hjælp af tidligere folkeskolelærere, som stadig synes, det er fedt at arbejde med børn, siger Morten Brammer Olesen, der er projektleder på Skole OL.

Mere end 70.000 elever fra hele landet har deltaget i de regionale mesterskaber rundt omkring i Danmark, og nu kulminerer det hele så i Aarhus.

Skole OL 2018

- De indledende lokalstævner fandt sted fra februar til maj i år
- Det er 10. år i træk, at projektet gennemføres 
- Alle konkurrencer foregår i hold
- Klasserne har afgivet et løfte om fairplay

Det ser projektlederen frem til.

- Jeg glæder mig sindssygt. Det bliver for sindssygt, siger Morten Brammer Olesen til TV2 ØSTJYLLAND.

Fællesskab og motion i fokus

Det vigtigste er børnene, der kan se frem til nogle meget spændende dage. Udover motion så er fællesskab i fokus under Skole OL.

- Klasserne konkurrerer sammen, så det er en god mulighed for at skabe nogle fantastiske fællesskaber, siger Morten Brammer Olesen. 

Læs også Skole OL skudt i gang: Mit hjerte pumper

Der er ingen individuelle konkurrencer, og det er med vilje.

- Børnene lærer at dele glæden, når man vinder og ikke tage nederlagene så tungt, siger Morten Brammer Olesen.

Børnene bor i OL-byen

Som ægte sportsstjerner, så bor de mange børn selvfølgelig i en OL-byen på Holme Skole, og det gør noget særligt for oplevelsen.

- Projektet giver noget unikt, fordi det er så stort. Det er en stor læring for os som skole, for elever og dem, som hjælper os, siger Ditte Hagn-Meincke, der er skoleleder på Holme Skole. 

Læs også Elitesport på skoleskemaet: - Vi ser gerne silkeborgensere til OL

Og rollen som værter lægger også et ekstra pres på eleverne på Holme Skole. Udover at skulle dele lokalerne med overnattende konkurrenter, sørger de også for madpakker, så ingen løber tør for brændstof i løbet af de hårde dage.

- Det er en rigtig dejlig opgave, hvor vi kan mærke, at vi har et fællesskab, hvor folk arbejder sammen, siger Ditte Hagn-Meincke.

I aften ankom de første børn til OL-byen, og Holme Skoles egne elever har altså en massiv mængde gæster.

- Jeg synes, det er fedt, for så lærer man nogle nye at kende og sådan noget, siger Camille Hestvang Kristoffersen, der går på værtsskolen. 

02:30

VIDEO: Holme Skole leverer kost og logi til konkurrenterne, så alle kan konkurrere på lige fod.

Luk video

De første konkurrencer starter i morgen og fortsætter indtil på fredag, og de unge atleter er spændte på at komme i gang, men eleverne mener nu godt, de kan hygge sig, selvom de skal konkurrere i morgen.

- Vi kan hygge os ved at være sammen og grine og have det sjovt, siger Andrea Søderberg Rønberg, der også går på Holme Skole.

Begge piger skal dyste i stafet.