10.000 til konflikt-demonstration: - Vi viser, at vi er stærke

Op mod 10.000 deltog i konfliktforebyggende demonstration på Store Torv i Aarhus.

'I får ikke lærerne ned med nakken den her gang.'

Formanden for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen fik tusindvis af demonstranter til at klappe og huje, da medlemmer fra alle faglige organisationer torsdag var samlet til demonstration på Store Torv i Aarhus.

Det skete under sloganet 'En løsning for alle', og fra scenen sagde Anders Bondo Christensen blandt andet, at Kommunernes Landsforening (KL) er ved at ødelægge den danske model.

quote Politikerne er ved at ødelægge hele den danske model. De tager røven på os.

Dan Larsen, pædagog, demonstrant

Selvsamme Anders Bondo Christensen var også chefforhandler for lærerne ved overenskomstforhandlingerne med KL i 2013 - det forløb endte som bekendt med en lockout af lærerne.

Torsdag stod Shaka Loveless og aarhusianske Bogfinkevej for musikken, når der ikke blev holdt kamptaler på scenen.

Værd at bakke op om

Hele Store Torv i Aarhus midtby var spærret af, og det anslås, at op mod 10.000 mennesker var mødt frem til demonstrationen.

- Jeg er her for at markere den kamp, vi kæmper nu. En af de ting, der falder mig meget for brystet er den kæmpe lockout, der er kommet som svar på den strejke, der er blevet meldt ud. Det er helt ude af proportioner. Jeg synes, det her er værd at bakke op om, og så er det værd at stå sammen og vise, at vi er stærke, sagde en af de fremmødte demonstranter, Inge Høj, til TV2 ØSTJYLLAND.

Mindst lige så fyndigt lød det fra pædagog Dan Larsen.

- Jeg synes, det er uretfærdigt, det politikerne har gang i. De er ved at ødelægge hele den danske model. De er ved at ødelægge alt, der er blevet bygget i de seneste mange, mange år. De tager røven på os.

Her rammer strejken blandt andet i Østjylland

- Vi vil anerkendes for vores indsats

Fra de faglige organisationernes side ser man ingen tegn på, at den nuværende situation ender fredeligt.

quote Vi skal have det, vi er værd.

Ole V. Christiansen, formand, LO Aarhus

- Formålet er at vise, at vi ønsker en forhandlet løsning, men vi vil anerkendes for vores indsats og den opgave, vi løser i samfundet. Vi ønsker en løsning for alle nu. Vi viser, at vi står sammen. Det er et meget tydeligt tegn. Vi lader fødderne tale, siger formand i DKF, Jesper Skorstengaard, til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Jeg tænker for hvert minut, der går, kommer vi tættere på en konflikt.

Formanden for LO Aarhus bakker sine kolleger op.

- Vi står sammen, og vi vil signalere, at der er et fællesskab, som vil noget andet. Vi skal have det, vi er værd. Det handler om os alle sammen, siger formand LO Aarhus, Ole V. Christiansen.

Læs her om forskellen på strejke og lockout:

 

Her er et overblik over den konflikt, der kan lægge store dele af den offentlige sektor midlertidigt ned: