1.000 aarhusianere skal dele biler: Skal være fremtiden

Aarhus skal være forsøgsby for deleøkonomi i 2017

01:49

Deleøkonomi er det helt store i øjeblikket. Der bliver delt alt lige fra lejligheder til legetøj, og nu skal aarhusianerne også til at dele biler.

Aarhus Kommune skal nemlig være forsøgskommune for deleøkonomi, og en af de ambitiøse mål er, at 1.000 aarhusianere skal skifte bilen ud med en delebil.

- Delebiler er kommet for at blive, og kommer til at blive endnu mere udbredt i fremtiden, og derfor skal vi også skabe nogle rammer, der gør det attraktivt at vælge det alternativ, siger borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S).

Læs også Nu får Aarhus sin første dele-elbil

 Aarhus er valgt som forsøgskommune, fordi byen skal være kulturhovedstad i 2017. Den øgede trafik fra blandt andet turister giver god mulighed for at teste delekonceptet i byen.

- Alle de erfaringer, som Aarhus får ind i løbet af det her år, det vil vi bruge på landsplan til at sprede deleøkonomien endnu mere ud, så vi bliver et rigere og stærkere samfund, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

Læs også Øgadekvarteret deler biler

 Der er dog også en skyggeside ved deleøkonomien. Det er nemlig ikke altid, at det foregår efter reglerne, og det skal der laves om på, mener Aarhus borgmester.

- Vi har brug for mere viden på det her område, og så kan det godt være, at vi skal sætte nogle regelmæssige ramme, der gør, at vi har sikkerhed for, at det sker på ordentlige vilkår, siger Jacob Bundsgaard. 

I videoen øverst i artiklen kan du se mere om delebil-planerne.

01:53

VIDEO: Mød Kirsten Brusgaard, der allerede nu er medlem af en delebilsordning.

Luk video