Watermusic: Ny dokumentar går bag om forestillingen

Frivillige, der havde arbejdet på forestillingen Watermusic, var de første, der fik lov at se dokumentaren, der går bag om forestillingen

01:00

Frivillige var inviteret til premieren på dokumentaren ”Bag om Watermusic – når fællesskab gør idé til virkelighed”.

En af de helt store begivenheder i forbindelse med Kulturhovedstad 2017 var forestillingen Watermusic på havnen i Randers.

Det store show, der fandt sted i september 2017, fik lørdag nyt liv, da dokumentaren ”Bag om Watermusic – når fællesskab gør idé til virkelighed” havde premiere i Randers.

Læs også Watermusic – en fortælling om kærligheden mellem vandet og landet

Her var de mange frivillige, som havde arbejdet på forestillingen, inviteret til at komme og se dokumentaren for første gang.

- Det er primært for at takke de her fantastiske frivillige, der var med til at gøre drømmen til virkelighed. Uden dem var der aldrig blevet noget Watermusic, så jeg kan ikke takke dem nok. Og vi har så benyttet anledningen, fordi der er premiere på dokumentarfilmen, og den holder vi så urpremiere på i dag, og det er et lukket arrangement, hvor alle de frivillige har fået mulighed for at komme og se det, siger teaterleder ved Randers Egnsteater Peter Westphael til TV2 ØSTJYLLAND. 

Forestillingen foregik på Randers Havn, hvor det storslåede show gjorde brug af vandet og havnens omgivelser til fortællingen. 15.000 publikummer mødte op til de to forestillinger henholdsvis den 2. og 3. september sidste år. 

Der var nok at se på, da Watermusic i september blev opført på havnen i Randers. Foto: Randers Egnsteater, Søren Pagter

Kom helt tæt på

Under forestillingens tilblivelse fik et dokumentarfilmshold lov til at komme helt tæt på processen, og de optagelser er altså mundet ud i den nye dokumentar.

- Dokumentaren handler om, hvordan vi skabte Watermusic, og hvordan det blev til. Der var et kamera, der fulgte os igennem syv måneder, siger Peter Westphael.

Det krævede mange frivillige at stable Watermusic på benene, og det var altså netop for dem, dagens arrangement blev afholdt. 

Dokumentaren går tæt på tilblivelsen af Watermusic.

Glæde over invitationen

En af de frivillige, der var mødt op i Arena Randers, var Birthe Juncher Pedersen, der sammen med Randers Senior Kor var med i forestillingen. Hun var glad for invitationen.

- Det bliver dejligt at få set det hele, også at få set alt det, der er gået forud, fordi der er foregået meget. Det er vi jo godt klar over og har også kunne se det, men man kan ikke lige se, hvor meget der er af arbejde forud, for der er meget, siger Birthe Juncher Pedersen.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvor og hvornår det bliver muligt at se dokumentaren ”Bag om Watermusic – når fællesskab gør idé til virkelighed”. 

Watermusic var en del af Aarhus Kulturhovedstad 2017. Se mange flere øjeblikke fra året herunder:

04:56

Video: Wasabi Film

Luk video