Vikingeskibe fra 2017-åbning sejler til Ebeltoft

De seks vikingeskibe, der var med i optoget ved åbningen af Aarhus 2017 flytter til Ebeltoft

Lys-optoget ved åbningen af Aarhus som kulturhovedstad 2017 trak meget opmærksomhed – ikke mindst på grund af seks vikingeskibe, der var med til at pryde optoget. 

Nu bliver skibene flyttet til Ebeltoft, hvor de skal være en del af udstillingen ved Fregatten Jyllands Museum.

01:48

Se billeder fra vikingeskibene i optoget her. 

Luk video

- Det er helt fantastisk, at vi får mulighed for at udstille disse kunstværker og forene skibs-temaet fra Kulturhovedstadens åbning med vores aktiviteter. Det bliver poetisk, siger projektchef, Bo Fogh Larsen, fra Fregatten Jylland i en pressemeddelelse. 

Skibene er bygget på havnen i Aarhus af en gruppe frivillige i selskab med The Lantern Company. Den største af bådene er 14 meter lang. De er hver især tilegnet forskellige emner, der kommer til at præge Aarhus som kulturhovedstad. Blandt dem er frihed, velfærd, uddannelse, natur, landbrug, teknologi, videnskab og nydanskere.

01:16

Her kan du se højdepunkterne fra åbningen af Aarhus 2017. 

Luk video

- Skibene fra vores åbning og Fregatten Jyllands museum er et perfekt match, og vi glæder os over denne maritime løsning, der giver publikum mulighed for at gense skibene, siger Rebecca Matthews, administrerende direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. 

Læs også Politiet jubler: Ikke så meget som et lommetyveri til åbning