VIDEO: Over 20 km brædder omdannet til kæmpe labyrint

Et stort kunstværk ved et grønt område nær Fængslet i Horsens indvies i dag

01:39

21 kilometer brædder plus det løse er blevet brugt til at bygge et kæmpestort og anderledes kunstværk i Horsens. Fredag indvies det, og så kan du gå på opdagelse i labyrinten, man får nok svært ved at fare vild i.

For helt præcist er der tale om labyrinten 'Vejen ind, er vejen ud', som i princippet ikke helt er en labyrint, men mere en 1200 meter lang sti omkranset af mange km brædder. Bag værket står kunstneren Jesper Dalgaard og lokale spejdere.

Vi havde bestilt 21 km, men var omkring 50 stk. i underskud, så måtte hente lidt flere.

Kasper Nielsen, spejder

- Der er brugt rigtig mange brædder. Vi havde bestilt 21 km, men var omkring 50 stk. i underskud, så måtte hente lidt flere, fortæller spejderen Kasper Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Og selvom det ikke er en helt rigtig kæmpelabyrint, som Horsens nu har fået, så håber idémanden bag, at folk alligevel bliver fanget af den.

Ikke højpandet og elitært

- På en måde så er det en monotom fornemmelse, man får derinde, så man hurtigt bliver opslugt af værket, siger kunstneren Jesper Dalgaard.

Labyrinten er opført blot en stenkast fra Fængslet, og den skal da også ses som en slags reference til de fanger, som kan have svært ved at finde vejen ud.

Læs også Se den smukke video: Jonas har filmet Aarhus i 1000 timer

Derudover håber kunstneren på, at folk ikke ser værket som højpandet og elitært.

- Det er direkte og appellerende til krop og bevægelse, så jeg håber, at folk helt intuitivt lader sig rive med og får en god oplevelse, siger Jesper Dalgaard.

I tv-indslaget øverst i artiklen kan du se billeder fra det sidste arbejde med at gøre labyrinten færdig torsdag.