Ny duo til Aarhus 2017

Dansk-australieren Juliana Engberg bliver ny programdirektør

Den Europæiske Kulturhovedstad Aarhus 2017 har netop offentliggjort at dansk-australieren Juliana Engberg bliver ny programdirektør, mens Carsten Holst fortsætter som strategisk rådgiver for projektet.

- Udnævnelsen af Juliana Engberg sikrer Aarhus 2017 et særligt fokus på den kreative og internationale dimension, som vil komme hele regionen til gode, specielt den kulturelle verden, og hun tilfører Aarhus 2017 store faglige kompetencer. Det er på grund af vores direktør, Rebecca Matthews', stærke internationale renommé, at Aarhus er i stand til at tiltrække en kreativ international kapacitet som Juliana Engberg, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S) i en pressemeddelelse.

Juliana Engberg er i dag kunstnerisk direktør for Det Australske Center for Moderne Kunst i Melbourne, hvor hun har været ansat siden 2002. Hun har været kunstnerisk direktør og udstillingschef på flere internationale biennaler og kunstfestivaler, herunder kunstbiennalen i Sydney i 2014. Hun har 30 års erfaring inden for kunst og kultur - og stået i spidsen for over 500 udstillinger.

Juliana Engberg ser frem til at blive en del af Aarhus 2017.

- Jeg er begejstret for den RETHINK vision, som er temaet for kulturhovedstaden. Jeg finder det også inspirerende, at visionen er udsprunget af diskussioner, der har involveret så mange indbyggere i Region Midtjylland. Sammen vil vi udvikle en måde at skabe uforglemmelige oplevelser i 2017. Det skal ske gennem modige, dristige og udviklende ideer, som er levende forankret i kulturelle aktiviteter skabt af vores lokale partnere og interessenter, og vi vil dele denne fremtid med det europæiske og globale samfund, siger Juliana Engberg og fortsætter:

Se: To chefer til Aarhus 2017

- På det personlige plan føler jeg mig meget privilegeret ved at få muligheden for at arbejde med kultur i min fars hjemland og sætte fokus på bevidstheden om den fantastiske anseelse, der placerer Danmark som etfremragende eksempel på social entreprise, opfindelse og evne til at tænke fremadrettet.

Juliana Engbergs far, Eilif Christiansen Engberg, blev født i Fredericia og efter at have tilbragt sin ungdom inden for landbruget, blev han i en alder af 14 år sømand og endte med at forelske sig i Melbourne og gøre Australien til sit hjem.

- Min far døde for flere år siden, men jeg har ofte været i Danmark i forbindelse med mit arbejde, og jeg har allerede kontakter i den danske kunstverden, siger den nye programdirektør i Aarhus 2017.

Carsten Holst, der hidtil har været konstitueret programdirektør, fortsætter i Aarhus 2017 på deltid som strategisk rådgiver sideløbende med sit job som direktør for Filmby Aarhus.

- Jeg er meget glad for, at jeg kan medvirke til at bevare kontinuiteten i dette fantastiske projekt, der giver så store muligheder for Aarhus og vores region i 2017 og årene derefter. Det er meget væsentligt, at kulturhovedstadsåret skaber de bedst mulige fremadrettede rammer for tværfaglige, tværkommunale og tværinstitutionelle samarbejder i hele Region Midtjylland, siger Carsten Holst.

Juliana Engberg tiltræder 13. april 2015.

20210301-122956-L-1920x1279we

Den ventede smitteeksplosion er udeblevet, så hvorfor åbner vi ikke mere?

Rosa Lykke Yde

Kvindernes kampdag: Børnepasning skal få flere kvinder i byrådet

Opioider tidligere misbruger

play Advarer mod ulovlig medicin: Det har aldrig været nemmere at købe

Børnehaver på hjul

play Børnehaver på hjul skal afhjælpe pladsmangel

kirkens korshær genbrug

Forrygende genåbning for genbrugsbutikker, men: - Vi kommer ikke til at indhente tab

Veljko Djuric.

play En mors mareridt: Han troede, han var udødelig