Nu ryddes der op efter omdiskuteret kunstværk

Udstillingen The Garden bliver i disse dage fjernet i det sydlige Aarhus

02:07

I løbet af sommeren har aarhusianerne kunne se kunstmuseet Aros udstilling The Garden. Udstillingen blev nok mest kendt for et kunstværk, hvor der blev hældt rød og hvid maling ud over græs, buske og træer i Mindeparken i Aarhus.

Det var et kunstværk, som skabte stor debat om, hvordan naturen skal behandles. Kunstværket, der er lavet af Katharina Grosse, er nu sammen med resten af udstillingen, The Garden, ved at blive fjernet igen.

- Vi fjerner alt græsset, og vi fjerner et jordlag på 5-10 centimeter under, og så lægger vi noget nyt muld på og noget nyt rullegræs nogle steder. Andre steder sår vi noget nyt græs. Alt det andet dernede fjerner vi og sender det til deponi, siger logistikmand ved Aarhus Kommune, Niels Østergaard.

Læs også Spraymalet park i Aarhus har næsten fået naturfarven igen

Det var dog ikke kun græs og buske, der blev malet i kunstens tjeneste. Også asfalt og fliser blev farvet rødt og hvidt, og det skal nu også fjernes.

- Vi har fundet en løsning med asfalten og fliserne, hvor vi renser det, mens det suger alt det her maling fri. Så behøver vi ikke at skifte fliserne, vi kan simpelthen bare slibe det af, siger Niels Østergaard.

Mange protester

Da kunstværket blev præsenteret tilbage i maj-måned skabte store protester fra både borgere og flere medlemmer af byrådet i Aarhus. 

03:01

VIDEO: Aros-direktør Erlend Høyersten svarede i maj på kritikken, der var haglet ned over kunstværket i Mindeparken.

Luk video

Protester lød blandt andet på, at det var forkert at bruge akrylmaling til at ødelægge naturen. Hos Aros mente man til gengæld ikke, at der var noget galt med brugen af malingen.

- Det har jo vakt virkelig mange følelser det her projekt, og jeg synes også, det er interessant, at det har vakt de her følelser. Men så er der blevet fremsat nogle påstande, som er totalt fejlagtige – blandt andet at akryl er giftigt. Det eneste, der sker, er, at vi må fjerne to træer, fordi de ikke tåler maling, sagde direktør for Aros Erlend Høyersten til TV2 ØSTJYLLAND tilbage i maj.