Jesus og Judas i populær forestilling - I familie i den virkelige verden

Jesus og Judas er en del af en forestilling, der snart har premiere på Aarhus Teater, og så er skuespillerne bag de to roller faktisk i familie med hinanden

01:50

Snart byder Aarhus Teater publikum inden for til forestillingen Jesus Christ Superstar, og det bliver med Simon Mathew i hovedrollen som Jesus.

Det religiøse er langt fra ukendt for hovedrolleindehaveren, der er vokset op med kirkebesøg og bibellæsning.

- Det er jo noget fra ens fortid, som jeg lige pludselig skal tage fat i igen, og det har været utroligt givende, for så kender jeg historien ganske fint, men der var også mange ting, som jeg ikke kendte til inden, siger Simon Mathew.

Men Simon bliver faktisk ikke den eneste med efternavnet Mathew, der kommer til at stå på scenen på Aarhus Teater, når forestillingen løber af stablen.

Det er den bedst sælgende forestilling, vi har haft de seneste ti år.

Allan Aagaard, teater-direktør

Mikkel Kaastrup-Mathew er Simons svoger, og han får rollen, som den bibelske skikkelse Judas, der spiller en central rolle i historien om Jesus. 

Og at de to skuespillere kender hinanden i forvejen gør bestemt en forskel, mener Mikkel Kaastrup-Mathew.

Simon Mathew og Mikkel Kaastrup-Mathew skal spille Jesus og Judas i musicalen, og så er de faktisk i familie med hinanden

- I prøveforløbet, især lige i begyndelsen, hvor man lige skal møde hinanden og lære hinanden at kende, der er vi milevidt forude. Det har været dejligt og effektivt, siger Mikkel Kaastrup-Mathew.

Trækker publikum til

Forestillingen, der har premiere den 22. april, trækker publikum til Aarhus Teater. Faktisk er den populære musical den mest populære forestilling i årevis.

- Det er den bedst sælgende forestilling, vi har haft de seneste ti år. Lige i øjeblikket sælger vi mellem 1.200 og 1.500 billetter hver uge, siger direktør ved Aarhus Teater, Allan Aagaard. 

Se mere om Jesus Christ Superstar i tv-indslaget øverst i artiklen.