Her er Aarhus 2017s højdepunkter

Op mod 400 arrangementer markerer næste år, at Aarhus bliver kulturhovedstad i EU. Læs om højdepunkterne her

Aarhus bliver næste år europæisk kulturcentrum, og det markeres med op mod 400 arrangementer. Mere end halvdelen af dem med fri entré. Her kan du læse om nogle af højdepunkterne:

- Festlighederne begynder ved et stort åbningsarrangement 21. januar 2017. Her deltager blandt andre dronning Margrethe. Detaljer om åbningen er endnu ikke offentliggjort.

- Programmet byder blandt andet på Det Kongelige Teaters forestilling om vikingen "Røde Orm". Forestillingen, der bygger på den svenske forfatter Frans G. Bengtssons klassiske roman, opføres som friluftsspil ved Moesgaard Museum.

Læs også Transkønnet kunstner skal hjælpe Aarhus med at gentænke

- Et andet stort arrangement er "The Garden", der laves i samarbejde med kunstmuseet Aros. Det er en kunstfestival, der blandt andet byder på en fire kilometer lang zone med kunst langs kysten.

- I Randers markeres kulturåret med arrangementet "Watermusic" med sangerinden Oh Land, der optræder som havets dronning sammen med et kor på 350 personer.

- Et af de øvrige trækplastre er filminstruktøren Susanne Biers filmtrilogi, hvor filmene "Brødre", "Elsker dig for evigt" og "Efter brylluppet" omdannes til henholdsvis en opera, et dansestykke og en musical, som sættes op i Musikhuset.

- Kulturhovedstaden byder også på opførelse af den moderne ballet "Tree of Codes". Forestillingen, hvor dansere fra Pariseroperaens Ballet medvirker, er skabt i samarbejde med den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson.

Læs også Kulturhovedstad: Randers får festival og udstilling

- Den britisk fødte, transkønnede kunstner Anohni kommer på gæstevisit i Aarhus hele 2017 og skal blandt andet indspille et nyt album med Aarhus Symfoniorkester og give koncert i Musikhuset.

- Den Gamle By står bag udstillingen "Aarhus Fortæller", der er en underjordisk udstilling om Aarhus' udvikling fra vikingetiden til nu.

- Aarhus 2017 byder også på den første internationale festival for børnelitteratur.

- Coast to Coast er en event, hvor borgere på tværs af regionen kan opleve værker af verdensberømte kunstnere på bygninger, på torve og i landskabet. Blandt de medvirkende kunstnere er skotske Nathan Coley.

Du kan se det samlede program her. 

03:16

Hør her i interviewet med Aarhus 2017-direktøren Rebecca Matthews hvilket arrangement hun ser mest frem til. 

Luk video

I aftenens udgave af tv-programmet Kulturkampen vil der udelukkende være fokus på Aarhus 2017. Programmet kan ses her.