Fuldmåne-festival åbner i dag i Gellerup

En multikulturel festival i forbindelse med Aarhus 2017 slår dørene op til et storstilet program fra i dag

Sådan så det ud, da den store Eutopia Stage åbnede tidligere på året. Foto: Eutopia 2017

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad var med til åbningen. Foto: Eutopia 2017

1 af 2

Teater, debat, dans, nycirkus, musik og mad fra hele verden er bare nogle af ingredienserne til Eutopia International Festival i Gellerup, som åbner tirsdag.

Og hvilket sted er mere naturligt at mødes om det end i Gellerup, der huser mere end 80 nationaliteter.

Det er mit højeste ønske, at de mange spændende og alsidige kunstneriske oplevelser giver anledning til, at vi kommer til at se hinanden i øjnene og bliver bedre til ikke at sætte hinanden i bås.

Brigitte Christensen

I fem dage vil bydelen danne rammen for en festivalplads med telte, scener og små oaser, hvor alle kan opleve, sanse og mødes.

- Vi har erfaret, at det er vigtigt at skabe rammen omkring spændende kulturelle oplevelser af høj kvalitet - men det allervigtigste er at skabe en fælles og fysisk mødeplatform. Derfor er mit højeste ønske for Eutopia International Festival, at de mange spændende og alsidige kunstneriske oplevelser giver anledning til, at vi kommer til at se hinanden i øjnene og bliver bedre til ikke at sætte hinanden i bås, siger kunstnerisk leder af Europia 2017, Brigitte Christensen, i en pressemeddelelse.

Der var musik og god stemning under åbningen af Eutopia Stage tidligere på året.  Foto: Eutopia 2017

En af festivalens helt store satsninger er forestillingen Hamlet Short fra fredag til søndag. Stykket er instrueret af den prisvindende instruktør Christoffer Berdal, og har skuespillerne Thure Lindhardt og Chadi Abdul-Karim i rollen som Hamlet.

Kom med backstage

Festivalen byder derudover på intet mindre end 10 danmarkspremierer på forestillinger, musikalske værker og optrædener fra mere end 15 lande.

- Gellerup er en bydel i rivende udvikling og et af de steder i byen, som vi i fremtiden forventer bliver et særdeles attraktivt bolig-, turisme- og kulturområde. Jeg glæder mig utrolig meget til at se Eutopia 2017 folde sig ud til sommer og vil anbefale alle at deltage i festivalen og blive blandt de første, der ser de mange tilbud og oplevelser, som Gellerup vil byde på i fremtiden, siger kulturrådmand i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad (RV), om festivalen.

01:36

I Norddjurs er en kunststi mellem Fjellerup og Bønnerup blevet en stor succes under Aarhus 2017. 

Luk video

I dagtimerne er der mulighed for at komme med backstage, når en række kendte kunstnere og debattører mødes i samtaler om dem selv, deres kunst og livet i vores nye multikulturelle verden.

Der vil være optrædener udenfor, i telte, på Eutopia Stage og i private hjem i Gellerup. Om aftenen er der uropførelser og danmarkspremierer på store udenlandske forestillinger, og når mørket falder på, er det tid til fordybelse, eftertanke og et smil på læben.

Du kan se hele programmet for festivalen her.