Forrygende start på salget af billetter til Watermusic

Jublen er stor hos Randers Egnsteater efter de første timer, hvor billetter til årets helt store satsning har været i handlen

00:47

Video: Søren Pagter

Til sommer kommer sangerinden Oh Land til Randers som hovedrolleindehaver i en spektakulær forestilling på havnen, og det er der rigtig mange, som gerne vil se.

Mandag morgen åbnede billetsalget nemlig, og her blot seks timer senere er halvdelen af de 12.000 pladser booket.

- Det er gået over al forventning. På forhånd ville jeg ikke spå om noget som helst, da ingen har forsøgt sig med et lignende arrangement tidligere. Så jeg er meget taknemmelig og ydmyg over salget, siger teaterleder hos Randers Egnsteater Peter Westphael til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Oh Land: Randers kommer til at være mit andet hjem

Forestillingen på havnen i Randers går under navnet Watermusic og er en del af Aarhus 2017 – af flere vurderes den til at være en af årets største og mest spektakulære arrangementer.

Det er vigtigt, at det ikke bare bliver en billig udgave af Disneyland.

Peter Westphael, teaterleder

Mandag morgen stod 100 så i fysisk kø og flere tusinde på nettet for at opleve aftenerne i begyndelsen af september, hvor havnen omdannes til teaterplads.

- Folk ved ikke, hvad de går ind til, men vil ikke gå glip af oplevelsen. Sådan har det i hvert fald lydt fra dem, jeg har talt med. Og så spiller Oh Land selvfølgelig også ind, forklarer Peter Westphael.

Et anderledes havnerum

Ifølge ham er størstedelen af billetterne solgt til folk fra Randers- og Aarhus-området, men også nogle hundrede er købt af forventningsfulde gæster fra Sjælland.

- Mit mål er, at de får en oplevelse ud af et anderledes havnerum, hvor vi gentænker scenekunsten. Det er vigtigt, at det ikke bare bliver en billig udgave af Disneyland, siger teaterlederen.

  Foto: Søren Pagter

Handlingen er inspireret af historien om pramdragerne, der tilbage i 1700- og 1800-tallet fragtede varer via vandveje på Gudenåen. Watermusic bliver instrueret af Kevin Finnan fra det britiske dansekompagni Motionhouse. 

Forestillingen foregår på Randers Havn lørdag den 2. og søndag den 3. september, begge dage klokken 22. Du kan få billet via siden her. 

I videoen øverst i artiklen kan du få en forsmag på, hvad der venter publikum til forestillingen Watermusic i Randers. Videoen er fra prøverne sidste år.

02:39

VIDEO: Se hvordan hovedpersonen Oh Land ser frem til Watermusic-forestillingen. Interviewet er fra september sidste år.

Luk video