Familier bytter hus: Overvældende interesse for Aarhus

En familie fra Højbjerg oplever i år, at rigtig mange ønsker at komme til kulturhovedstaden og bytte hus med dem

01:14

Det er populært at benytte sig af ferieformen husbyt, hvor to tilfældige familier bytter hjem i ferien. En familie fra Højbjerg har gennem flere år valgt at rejse på denne måde, men i år oplever de noget helt nyt.

Rigtig mange ønsker nemlig at bytte hus med netop dem – Aarhus som kulturhovedstad får tilbud fra hele verden til at vælte ind. Familien føler sig nærmest bombarderet med muligheder. Valget er faldet på en familie med en lejlighed i Paris, der har udsigt til Eiffeltårnet.

- Der har været overvældende interesse for at se på vores hus, fortæller Dina Mikkelsen da også.

Læs også Turismen i Aarhus stiger: Hoteller må ansætte nye folk

Helt generelt opleves der en stor lyst fra udenlandske turister til at opleve Aarhus i år.

- Jeg er overbevist om, at det bliver det største år inden for alle områder. Alle siger, at de har fremgang, siger direktør hos Visit Aarhus, Peer Kristensen.

Ifølge ham har mange turistattraktioner, hoteller og andre i branchen set en fremgang i omsætning og besøgende i januar i år kontra sidste år.

02:30 Luk video

Gennem det seneste år har Aarhus også fået positiv omtale i en lang række udenlandske magasiner, og det mener turistdirektøren også har haft indflydelse på interessen.

Øverst i artiklen kan du se mere til familien fra Højbjerg, der bytter sit hus ud med en lejlighed i Paris til sommer. Herunder kan du få et indblik i, hvorfor Aarhus oplever et turistboom lige nu.