Bundsgaard: - Vi skal fastholde jobs fra kulturhovedstad

Flere jobs i den private sektor er et af resultaterne efter Aarhus 2017. Aarhus-borgmester håber, at man kan holde niveauet fremover

Mandag præsenterede folkene bag Aarhus 2017 resultaterne af kulturhovedstadsåret. Et af de mange resultater var, at der blev skabt i omegnen af 2.000 nye arbejdspladser i hele Region Midtjylland – heraf 1.400 i den private sektor. 

Der er tale om kortsigtede resultater, og borgmester Jacob Bundsgaard vil derfor forsøge at holde dampen oppe. 

- Vi kan se på tallene, at vi har fået skabt tusindvis af arbejdspladser på baggrund af det her projekt. Opgaven er nu at holde fast, både når det handler om at tiltrække turister, at få skabt den hotelkapacitet, der skal til, og den markedsføring, der skal til for, at de ikke glemmer os. Og så selvfølgelig også at vores kulturinstitutioner skal kunne fortsætte med at levere en meget, meget høj kvalitet, som også er noget af det, som trækker folk til, siger Jacob Bundgaard (S), borgmester i Aarhus Kommune.

Også i Region Midtjylland ser man positivt på de resultater, som Aarhus 2017 har affødt. 

- Jeg er super glad for de resultater, der er skabt. Med Region Midtjylland-brillerne på, er det samarbejdet på tværs af landsdelen, der er den store succes, siger Pia Lange Christensen, der er kontorchef for Regional Udvikling i Region Midtjylland.

VIDEO: I Region Midtjylland er de især glade for samarbejdet på tværs af kommunegrænserne. 

Skal udnytte momentum

På trods af gode resultater og optimisme fra flere kanter, erkender Jacob Bundsgaard, at det bliver svært at opretholde det høje niveau. 

- Vi vil formentlig opleve en lille afmatning, når man er på den anden side af sådan et år. Kulturhovedstadsåret er så intens. Mediedækningen - den internationale og den nationale – har jo været fuldstændig komprimeret det her år, hvor vi aldrig har oplevet noget lignende. Det kan vi ikke holde i alle årene efterfølgende, siger Jacob Bundsgaard.

- Men vi skal formå at bruge det momentum, vi har skabt, til at holde fast i interessen, siger Jacob Bundsgaard.

Aarhus 2017 direktør forventer også, at der vil blive skabt mere turisme og flere nye projekter i kølvandet på kulturhovedstadsåret.

- Vi er meget tilfredse med de resultater, der er blevet præsenteret i dag. Men det er kortsigtede resultater. Jeg kan kun forestille mig, at resultaterne bliver bedre, når vi ser den fremtidige udviklingskurve med mere turisme, kulturelle institutioner og en fortsættelse af de mange projekter, siger Rebecca Matthews, der er direktør i Aarhus 2017.

VIDEO: - Vi er meget tilfredse med de resultater, der er blevet præsenteret i dag, siger Rebecca Matthews, der er direktør i Aarhus2017.